12/03/24 - 16:28h

Dominik Tim dobio novog trenera pred čelendžer u Mađarskoj

 

Nije zvučno ime, ali će možda baš on pomoći da se vrati na pravi put.


Dominik Tim je početkom godine najavio da bi ovo mogla biti njegova poslednja sezone ukoliko ne povrati bar obrise nekadašnje forme koja ga je dovela i do grend slem titule na US openu 2020. U tom cilju je angažovao i novog trenera pred odlazak na čelendžer u mađarskom Šekesfehervaru, gde će biti prvi nosilac.

Njegov brat i menadžer, Moric Tim, otkrio je da će Dominik nadalje raditi sa malo poznatim Letoncem Karlisom Lejnieksom, koji nije imao zapaženiju igračku karijeru, o čemu svedoči da mu je renking karijere 347. mesto. Sa 23 godine je ostavio reket i krenuo u neke nove avanture, pre nego što je odlučio da se posveti trenerskom poslu. Ima 35 godina, i saradnja sa Austrijancem će mu biti najveći dosadašnji izazov.

Kako je rekao Moric Tim, Letonac će naročito raditi na tehnici udaraca, a ne toliko na fizičkoj spremi.

Dominik je u poslednje vreme boravio na Nadalovoj Akademiji u Majorci, gde je trenirao sa jordanskom Nextgen zvezdom Abdulahom Šelbajem, koji se polako ali sigurno probija u teniskom svetu.

Austrijanac će u prva dva kola Šekesfehervaru igrati protiv kvalifikanata. Planira da potom odigra čelendžere u Zadru i Napoliju, a potom i ATP 250 u Eštorilu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dominik Tim, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.