10/05/24 - 12:29h

Dominik Tim definitivno igra poslednju sezonu karijere!

 

Napravio bi mnogo, mnogo više da nije bilo toliko problema sa povredama.


Pred početak sezone, Dominik Tim je najavio da će mu ovo biti poslednja ukoliko ne uspe da povrati ozbiljnije obrise nekadašnje, šampionske igre. Bližimo se polovini takmičarske godine, a Austrijanca nema na najvećim scenama.

I već sada je šampion US Opena iz 2020. godine prelomio – oprostiće se krajem oktobra na turniru u Beču.

Tim je već tri i po godine van svetskog vrha, a sve je počelo upravo nakon osvajanja prvog i jedinog grend slema.

Krenuli su problemi sa motivacijom i psihom, a uz to su došle i povrede, pre svega ručnog zgloba. Nikada više nije uspeo da se vrati na pređašnji nivo, a trenutno zauzima tek 117. mesto na ATP listi. Osvojio je 17 titula u karijeri, bio svetski broj tri. Igrao je još tri grend slem finala, Rolan Garosa 2018. i 2019, odnosno Australijan opena 2020.

Tim je potvrdio na društvenim mrežama – ovo je moja poslednja sezona!

Ima više razloga za to. Pre svega, moj zglob nije dobro, onako kako treba, nije onako kako bih želeo. Drugi razlog je unutrašnji osećaj. Mnogo sam i dugo razmišljao o tome, o celom putovanju u tenisu koje sam imao koje je bilo neverovatno. Imao sam uspehe i osvojio sam turnire koje nisam ni sanjao. Putovanje je bilo neverovatno. Bilo je uspona i padova, to je iskustvo na kome sam zahvalan.

Ali, došao sam do zaključka da je odluka da na kraju sezone završim karijeru ispravna. Zadovoljan sam odlukom koju sam doneo i uzbuđen zbog onoga što dolazi“, rekao je Tim i najavio mnogo više detalja, razgovora sa porodicom i o karijeri u vlogu koji će objaviti u subotunajavio je Austrijanac.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dominik Tim, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.