19/02/13 - 20:45h

Dolonc pobedila u dublu, uspešne i JJ i Krunić

 

Srpska teniserka Vesna Dolonc plasirala se u narednu rundu dubla na turniru u Memfisu na kojem igra sa Čehinjom Evom Hrdinovom. Njih dve su bile bolje od Amerikanki Tejlor Taunsend i Koko Vandevege rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:0, dok su Jelena Janković i Aleksandra Krunić na turniru u Bogoti savladale Amerikanku Juliju Koen i Nemicu Tatjanu Malek rezultatom 2:1, po setovima 7:5, 6:7, 10:8.

Vesna Dolonc

Vesna Dolonc

Dolonc i Hrdinova su prvo napravile brejk, da bi Amerikanke odmah potom uzvratile. U trećem gemu srpsko-češka kombinacija ponovo oduzima servis i vodi sa 2:1. U nastavku prvog seta nije bilo brejkova, te su Vesna Dolonc i Eva Hrdinova dobile prvi set rezultatom 6:4 i povele sa 1:0 u setovima.

Srpkinja i Čehinja su u drugom setu bile još ubedljivije i napravile tri brejka. Prvi brejk je bio za 1:0, a zatim i za velikih 3:0. Amerikanke su počele da se vraćaju, ali im Vesna i Eva nisu dozvolile ni jedan gem i u nastavku napravile još jedan brejk i dobile set ubedljivo – 6:0.

Jelena u Aleksandra dobro su ušle u meč, napravile brejk u trećem gemu i povele rezultatom 2:1. U nastavku seta nije bilo brejka sve do desetog gema kada su Amerikanka i Nemica vratile izgubljeno i izjednačile na 5:5. Međutim, već u narednom gemu Srpkinje prave brejk i osvajaju i svoj servis za 7:5 i 1:0 u setovima.

Drugi set počeo je brejkom Srpkinja za 1:0. Međutim, naše teniserke nisu zadržele prednost i posle izjednačenja 1:1 dozvolile i prednost protivnicama od 3:1. U nastavku su JJ i Krunić vratile brejk, ali i napravile novi za potpuni preokret i 5:4. Međutim, ni ovo nije bilo dovoljno za pobedu. Koen i Malek vraćaju brejk i potom oba para osvajaju svoj servis i odlaze u “trinaesti gem”. U taj-brejku bolje su se snašle Amerikanka i Nemica i dobile ga rezultatom 7:3.

U trećem delu, tj. u super taj-brejku koji se igra do 10 nije bilo brejka do petog poena. Tada u porednost od 3:2 uz mini brejk dolaze Srpkinje, ali odmah gume izgubljeno za 3:3. Potom protivnice vode sa 7:6, ali sa dva brejka preokreću Jelena i Aleksandra, ali i to su izgubile. Posle 8:8 naše teniserke osvajaju dva poena i dobijaju set rezultatom 10:8, a samim tim i meč.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Aleksandra Krunić, Dubl igrač, Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesna Dolonc, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.