24/05/23 - 13:16h

“Đokoviću nije ukazano poštovanje koje zaslužuje”

 

Legendarni teniser Džon Mekinro govorio je o predstojećem Rolan Garosu.


Ove godine u Parizu nećemo gledati Rafaela Nadal koji se još uvek oporavlja od pobede.

– Kada je bio tamo, o njemu se pričalo samo kao o favoritu. Sada ima osam onih koji mogu da pobede. Tačno je da je Đoković slavio dva puta. U idealnom slučaju, Rafa bi igrao na visokom nivou i neko je morao da pokaže da je bolji od njega u takvim okolnostima. To je ono što su ljudi želeli da vide. – rekao je Mekinro na “Marku” i nastavio:

– Ne bih se usudio da kažem da neće moći ponovo da pobedi na Rolan Garosu posle svega što je tamo uradio. Sve dok igrate, imate mogućnost. Podseća me na Lebrona Džejmsa, koji nastavlja da pokazuje da je sjajan igrač, ali na kraju utakmice sve to počinje da ga košta. Previše je očekivanja od njega, već ima godina. To će se desiti i Nadalu, od njega se uvek očekuje najviše. Da vidimo šta će biti, sledeće godine puni 38 godina.

Govorio je i o Novaku Đokoviću.

– Mislim da će i on suočiti sa tim na isti način, znajući da ima mnogo više tenisera koji mogu da osvoje trofej. Imaće rivale poput Alkaraza, Runea… Medvedev igra dobro, pobedio je u Rimu. Važan će biti i žreb. Valjda Novak neće biti u Alkarazovoj polovini. Sve je zanimljivije zbog činjenice da Medvedev stiže kao broj dva.

Glavni favoriti?

– Alkaraz prvi, pa Đoković. Na kraju smo jedne ere i dolaze drugi igrači poput Karlosa, Runea. Španac je pokazao da je spreman, ostali iz mlađe generacije još uvek nisu.

Ko će biti pod većim pritiskom?

– Teško je reći, ali Alkaras je nov, taj koji je doneo svežinu, naelektrisan tenis. Ima takvu ličnost da svi žele da pobedi. Ima 20 godina i već je postao ambasador našeg sporta. Đokoviću nije ukazano poštovanje koje zaslužuje. Možete biti saglasni sa njim ili ne.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Džon Mekinro, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.