18/03/24 - 13:26h

Đokovićeva 417. nedelja vladavine!

 

Još jedan ponedeljak, Novak Đoković dočekao je kao svetski broj jedan.


Foto: Getty Images AsiaPac

Iako je podbacio u Indijan Velsu porazom od Nardija u trećem kolu, uprkos i osvajanju titule drugoplasiranog Alkarasa, Novak Đoković je ostao svetski broj jedan. Ovo mu je 417. nedelja na tronu, što znači da je kumulativno ušao u devetu godinu vladavine.

S obzirom da prošle godine nije ni igrao Indijan Vels, zaradio je 50 ATP poena u Kaliforniji. Drugoplasirani Alkaras je odbranio titulu na tom turniru, pa je razlika između njih dvojice sada 920 poena u korist Srbina.

Alkaras bi titulom u Majamiju, gde je 2023. ispao u polufinalu, mogao da priđe Đokoviću na nešto malo više od 500 bodova zaostatka, čime bi sebi povećao šanse da napadne vrh u Monaku. Ukoliko slavi i u SAD i u Monte Karlu, Alkaras bi ponovo bio prvi teniser sveta.

Dakle, Novaku su garantovane najmanje još tri nedelje na vrhu.

Laslo Đere je 35. teniser sveta (+1), Miomir Kecmanović je na 46. mestu (+1), Dušan Lajović je 52 (+4). Hamad Međedović je pao za 16 mesta i sada je 135.

Što se top 10 društva tiče, treći je i dalje Siner, četvrti Medvedev. Zverev se vratio u top 5 prvi put posle dugog odsustva koje je uslovila povreda, pretekao je Rubljova, a za jedno mesto napredovao je i Rud. Jirži Lehečka je posle sjajnog nastupa u IV napredovao za pet mesta i sada je 27, a tinejdžer Artur Fis je na 37. poziciji.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, Novak Djoković, Rang Lista, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.