14/01/24 - 14:42h

Đokovićev omaž Prizmiću: Želim da budem u njegovom boksu

 

Očekivalo se od Novaka da posveti pažnju mladom rivalu nakon pobede.


SYDNEY, AUSTRALIA -Novak Djokovic of Serbia

Srećom, ogromna senzacija je izbegnuta, ali je Dino Prizmić potpuno neočekivano naterao Đokovića da odigra najduži meč 1. kola grend slema u karijeri ove večeri u Melburnu.

U intervjuu na terenu, najpre je posvetio pažnju mladom Splićaninu.

-Dino je zaslužio svaki aplauz i svako priznanje danas. Neverovatan igrač za svoje godine, mogao je i on da pobedi. Pokazao je sjajan mentalitet, čvrstinu, naterao me je da trčim mnogo, nije odustao ni na 0:4 u četvrtom setu. Sjajno koristi svaki pedalj terena, brani se neverovatno. Ovo je njegov trenutak, pogotovo zato što ima samo 18 godina i nema iskustva. Napraviće velike stvari u karijeri, to je sigurno.

-Mnogo toga mi je prolazilo kroz glavu. Konstruisao je poene, od početka je koristio prilike. Želim da budem u njegovom boksu, nadam se da će me pozvati, jer znam da će uraditi velike stvari u karijeri.

-Počeo sam jako dobro, za 36-godišnjaka – našalio se Đoković, pa nastavio: Kad razmislim, imam duplo više godina od njega. Mučio sam se u mnogo trenutaka, ali to je bilo do njegovog sjajnog plana, imao je odgovor na sve. Imao sam dobre trenutke, u nekima sam mogao da budem agresivniji, ali bila je kratka međusezona, fizički se još pronalazim. Nadam se da ću biti svoj u drugom kolu – poručio je Novak.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Novak Đoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.