20/11/21 - 12:08h

Đoković: Znam da sam mnogima trn u oku

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da neće prestati da se bori sa monopolom koji vlada u tenisu.


Novak Djokovic

Novak je u petak savladao Kaspera Ruda u trećem kolu Zelene grupe Završnog turnira u Torinu, nakon čega je za “Sportklub” rekao da zna šta je pravedno i da će se za to boriti.

– Mi smo komformističko društvo, uvek nam prija više da se priključimo stadu, nego da iz njega izađemo. Umesto da kažemo ‘ovo nije u redu, nije pravedno, boriću se za ovog drugog, koji ima manje sreće od mene’, biraju lakši put. Znam da sam mnogima trn u oku, pokušavam da raskrinkam monopol koji je u našem sportu dugi niz godina. – kazao je on i nastavio:

– Ja znam ko sam i šta sam, znam šta je pravedno. Jedva 150 igrača živi od tenisa u muškoj i ženskoj kategoriji. Dajte mi bilo koji drugi sport u kome je takav slučaj. Upravo se za te momke i devojke zalažemo. Oni se trude, ali ih ne slušaju. Elita će da se uzdiže dok se oni bore, zato je tu mali od Srbije da se umeša i pokaže im kako treba.

Novak se u subotu sastaje sa Sašom Zverevim u polufinalu Završnog turnira. Direktan prenos tog meča možete pratiti na Tenis Uživo od 21 čas.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.