21/05/16 - 12:46h

Đoković: Zamišljam sebe kao šampiona Rolan Garosa

 


Pred sam početak drugog Gren slem turnira sezone, najbolji svetski teniser Novak Đoković podelio je sa novinarima svoja očekivanja, ali se osvrnuo i na činjenicu da će od sutra biti godinu dana stariji.

RolandGarros.com

RolandGarros.com

Novak je svestan da svi očekuju da on ove godine u Parizu osvoji svoj 12. Gren slem i prvi na šljaci. Ne beži od pritiska, ali ističe da nije opterećen ovim ili bilo kojim drugim turnirom.

Naravno, očekivanja su velika. Ne samo kod mene, već i kod ostalih ljudi koji znaju da je ovo jedini Gren slem koji nisam osvojio. To nije prvi put da osećam takav pritisak, pa nisam imao neke specijalne pripreme. Sačuvao sam svoj način pripreme, istu rutinu kao i za svako takmičenje.

Sutra, na dan kada počinje Rolan Garos, Novak će proslaviti svoj 29. rođendan.

Godine su samo broj. Osećam da je ispred mene još puno godina u kojima ću imati priliku da osvojim Rolan Garos. Ako ne osvojim ove godine, imam novu priliku već sledeće… Čak i da nikada ne osvojim titulu, moram da ostanem skorman i realan, da pogledam ostvarene rezultate i karijeru i budem zadovoljan ostvarenim do sada. Čak i da se moja karijera završi sutra, ostvario sam neke stvari na koje moram da budem ponosan. Ako se pitate zamišljam li sebe kao šampiona Rolan Garosa, odgovor je da -- svaki dan. Ali, videćemo šta život nosi“, rekao je Novak.

Đoković kaže da i on, kao i svi teniseri voli da pogleda kompletan raspored takmičenja, ali da je uvek skoncentrisan samo na naredni meč.

Njegov prvi protivnik biće Jen-Hsun Lua iz Kineskog Tajpeha, odlučeno je žrebom u Parizu.

A da godine zaista za njega predstavljaju samo broj, Novak je pokazao i na jučerašnjem treningu kada se sa svojim timom nadmetao u bacanju loptice. Ko je i na koji način pobedio, pogledajte sami.

Novak Djokovic FUNNY MOMENTS - Roland Garros 2016

Pročitajte još:

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Rolan Garos, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.