17/11/20 - 15:21h

Đoković: Zagovornik sam toga da se svuda igra na dva dobijena seta

 

Novak Đoković je nakon pobede nad Dijegom Švarcmanom govorio o tome koje promene bi u narednom godinama bilo dobro uvesti u tenis.


Getty Images AsiaPac

Novak je u prvom meču gupne faze Završnog mastersa u dva seta savladao Švarcmana.

Jedan novinar pitao je Đokovića o tome da li misli da bi Završni masters trebalo da se igra na tri dobijena seta, kako bi se igrači bolje pripremili za grend slem turnire.

– Moram reći da sam ja više zagovornik toga da se svuda igra na dva dobijena seta, iako postoji tradicija na Slemovima da se igra pet setova. Duga je istorija takvog održavanja Slemova, pa ne znam da li postoji mogućnost da se to promeni. Zašto? Prosto, mislim da imamo dovoljno mečeva i turnira tokom godine. Imamo najdužu sezonu na svetu, računajući sve sportove. Tenis kreće prvog januara i traje do kraja novembra. Bukvalno svake nedelje negde postoji turnir. – rekao je Novak i nastavio:

– Iskreno, osim tradicije, ne vidim razlog zbog kojeg bi se na grend slem turnirima igralo na tri dobijena seta. Milim da opseg pažnje navijača, naročito mlađe generacije, nije više toliko veliki kao što je nekada bio. Smatram da bi skraćivanje mečeva doprinelo da se naš ’proizvod’ poboljša i to bi bio pravi marketinški potez koji bi doprineo i većoj isplativosti. Imam osećaj da moramo da se prilagodimo mlađoj generaciji. Nažalost, činjenica da je prosečan ljubitelj tenisa na svetu star čak 61 godinu je malo šokantna. Moje mišljenje je da nešto mora da se menja. Naravno, tenis je jedan od sportova koji najviše polaže na tradiciju, a ja to poštujem. Ipak, moramo da mislimo i na druge stvari – da istražujemo, uvodimo promene. Da li će to biti kraće trajanje meča usled drugačijeg broja gemova, setova, promene u kalendaru, sistem poena? Šta god, za sada nismo mnogo razmišljali o tome. Mislim da nema mnogo podrške ovakvom razmišljanju, a ja sam ubeđen da je to nešto o čemu moramo ozbiljno da govorimo.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.