10/12/23 - 14:55h

Đoković: Voleo bih da se zbližim sa Rodžerom i Rafom kada završim karijeru

 

Novak govorio o odnosu sa dva najveća rivala kroz karijeru.


zimbio.com

Rivalstvo Đoković-Nadal-Federer je nešto što se verovatno nikada neće ponoviti dok je sveta i veka, ne samo u tenisu, već u vrhunskom sportu. U tom kontekstu, Zlatna era nikada neće biti prevaziđena.

Zbog toga je jako zanimljivo kada neko od njih trojice govori o međuljudskim odnosima u tom skupu, skupu najboljih igrača svih vremena.

Na pitanje novinara Si-Bi-Esa Džona Verthejma o odnosu sa rivalima, Novak je rekao da je uvek poštovao Rodžera i Rafu, i da bi voleo da se zbliži sa njima kada završi karijeru.

Voleo bih da budemo prijatelji, zaista. Mislim, znam da se nismo baš slagali tokom naših karijera van terena. I nismo prijatelji, jer, znate, mi smo rivali i teško je da kao suparnici budemo veoma bliski i delimo iste poglede o životu, da delimo detalje o našim životima i kako se osećamo, jer to može biti iskorišćeno protiv vas.

Smatram da je veliki respekt uvek tu, bar sa moje strane, prema njima. Tako da se nadam da jednog dana, kada se malo spuste zavese, da ćemo moći da sednemo i popričamo. Bilo bi sjajno – rekao je Đoković.

Nole je nedavno izjavio i kako bi voleo da, kada obojica završe karijeru, sedne sa Nadalom na plaži i, uz čašu pića, zajedno razgovaraju i evociraju brojne uspomene sa teniskog terena.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.