19/02/24 - 11:49h

Đoković uvećao prednost, Siner prestigao Medvedeva

 

Iako je i ove nedelje odmarao, Novak Đoković je uvećao prednost u odnosu na drugoplasiranog Alkarasa.


Foto: Justin Setterfield/Getty Images Europe

Đoković sada ima 9.855 bodova i povećao je za 150 razliku sa drugoplasiranim Karlosom Alkarasom, koji nije uspeo da odbrani titulu u Buenos Ajresu usled poraza od Đarija u polufinalu.

Đoković odmara do Indijan Velsa gde neće braniti bodove jer nije učestvovao na ovom turniru od 2019, iz dobro poznatih razloga. S druge strane, Španac ove nedelje brani finale u Rio de Žaneiru. U svakom slučaju, teoretski ne može da prestigne srpskog asa ni u Kaliforniji.

Najznačajnija promena je prodor Janika Sinera na treće mesto. Osvojio je ATP u Roterdamu na kojem prošlogodišnji šampion Medvedev nije igrao, pa je došlo do rokade.

De Minoru je finale donelo 240 poena i deveto mesto, dok je Tejlor Fric pao za poziciju niže i sad je deseti sa 3065 poena. Cicipas je ispao iz top 10, pa se sada prvi put u istoriji dogodilo da među deset najboljih nema nijednog igrača sa jednoručnim bekendom.

Od ostalih srpskih tenisera vredi istaći da je Laslo Đere na 35. mestu (1.220 bodova), Miomir Kecmanović je na 54 (940), Dušan Lajović na 58 (912), a Hamad Međedović na 109. mestu sa 577 bodova.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, ATP trka, Novak Djoković, Rang Lista, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.