20/11/14 - 22:29h

Đoković učestvovao u dobrotvornoj akciji povodom dana deteta!

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je u Monte Karlu da je njegova fondacija svoju misiju usmerila na unapređenje uslova u kojima odrastaju deca u Srbiji.

Veliko srce Novaka Djokovica 3

Đoković je učestvovao u dobrotvornoj akciji kojom je obeležen 20. novembar – Dan dečjih prava, i bio deo simbolične ceremonijalne šetnje za prava dece u organizaciji fondacije “Peace and sport”, čiji je ambasador.

Bio je ovo jedan simboličan, ali prigodan i lep način da obeležimo 20. novembar i da ukažemo javnosti na potrebu da se poštuju prava deteta, ne samo danas, ne samo sada, već uvek. Čast mi je što sam bio deo počasne šetnje u Monte Karlu. S druge strane, fondacija na čijem sam čelu svoju misiju i viziju usmerila je na unapređenje uslova u kojem deca u Srbiji odrstaju, obrazuju se i formiraju kao ličnosti“, izjavio je Đoković.

Srpski teniser želeo je da na ovaj način pruži još jedan doprinos 25. godišnjici od usvajanja Konvencije o pravima deteta, kao sportista, ali i kao predsednik i osnivač “Fondacije Novak Đoković”.

Do sada smo uložili oko dva miliona evra u projekte, izgrađujemo predškolske objekte, investiramo u projekat jačanja porodice, a uskoro nas čeka otvaranje najvećeg objekta kojeg smo rekonstruisali nakon poplava. Samo u njega će biti uloženo oko 650.000 evra kako bi ispunio sve standarde i bio bezbedno mesto za igru i rad sa decom“, istakao je Đoković dodajući da “zna da i drugi čine mnogo na ovom planu”.

Drago mi je da raste svest o pravima mališana. Čovečanstvo duguje deci najbolje što ima, to nije fraza, već realnost, i treba stvoriti uslove da oni napreduju, razvijaju se i ostvaruju svoje snove. Mi se za to borimo, a ovim putem pozivamo i sve druge ljude dobre volje da nam se u tome pridruže“, dodao je prvi teniser planete.

Osim srpskog tenisera, akciju su podržali princ Albert od Monaka, kao i sportske legende Sergej Bubka, Hišam el Geruž, Pernila Viberg i drugi.

Svetski dan deteta proglašen je 20. novembra 1954. u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Humanitarna akcija, Novak Djoković, Teniseri, Unicef, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.