30/06/14 - 11:05h

Đoković, treći dan: rame i Simon su prošlost (analiza)

 

Nakon teškog i neizvesnog meča obično dođe jedna lakša partija. Radek Štepanek je malo namučio Novaka Đokovića, ali se to ne bi moglo reći i za Žila Simona, koga je naš najbolji teniser ispratio sa terena nakon 2 sata i 12 minuta igre. Đoković je meč dobio sa 3:0 (po setovima 6:4, 6:2, 6:4) i na taj način sebi obezbedio današnji okršaj sa Congom.

Djokovic rame 2

Ovaj meč nije prošao bez drame. Međutim, drama u smislu rezultatske neizvesnoti je izostala, ali je Đokovićev pad na rame mogao uneti ozbiljnu dozu neizvesnoti u ovaj meč. Kada je Novak u šestom gemu trećeg seta doživeo poprilično opasan pad, pojavila se zabrinutost da je povreda ozbiljnije prirode i da se meč možda neće završiti. Bolna grimasa na Novakovom licu bila je alarm za sve. Stručni štab, svi pristuni na terenu i gledaoci kraj TV ekrana ostali su skamenjeni za trenutak. Svi su se pitali da li će šampion iz 2011. godine nastaviti sa igrom.

Ipak, Novak se ne samo vratio u igru, već je počistio Francuza sa terena. I dok je u prva dva seta Simon uspevao koliko-toliko da parira Đokoviću, treći set je bio sasvim druga priča. Đoković je izgubio servis na početku seta, ali je angažovanom igrom vratio stvari u normalu.

Djokovic rame 3

Đoković se 20-ak minuta nakon završetka meča pojavio na konferenciji za novinare i rekao da je sa ramenom sve ok i da ultrazvuk nije otkrio nikakav problem. Sada, kada znamo da je povreda po strani, posebno upečatljivo ostaje to što je Đoković igrao najbolji tenis kada je bilo najpotrebnije. Đoković je napravio 31 direktan poen i odservirao 7 as udaraca, što je bilo dovoljno da se zaustavi 44. igrač na ATP listi.

Djokovic rame 4

Sve u svemu, bilo je turbulentno, ali Đoković se plasirao u četvrtu rungu Vimbldona. Igrao je koliko je bilo potrebno da se pobedi Simon i to je to. Najvažnije je da je sa ramenom sve u redu i da Novak nastavlja put ka završnici turnira, gde ga očekuje još jedan super uzbudljiv duel sa još jednim predstavnikom francuske škole. Novak ima odličnih 12:5 u međusobnim duelima, što daje nadu da će uskoro doći i do 13. trujumfa protiv popularnog “Alija”.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Analiza, ATP Rang Lista, ATP trka, Novak Djoković, Rang Lista, Vimbldon, Vimbldon 2014, Žil Simon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.