25/09/15 - 11:34h

Đoković: Svakim danom sve više sam ponosan na svoj narod

 

Na Svečanoj akademiji svoje Fondacije u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu Novak Đoković je istakao da ostaje ponosan na svoj narod i svoju zemlju uprkos ratovima, teškoj ekonomskoj situaciji i poremećenom sistemu vrednosti u poslednje tri decenije.

Novak i Jelena Djokovic

Novak i Jelena Djokovic

“Svakim danom sve više sam ponosan na svoj narod zbog načina na koji je Srbija reagovala prema aktuelnoj krizi sa izbeglcama”, rekao je Novak Đoković.

“Srbija je možda jedina pokazala svoje gostoprimstvo i dostojanstveno se nosi sa ovim problemom. Možda i zbog svega što smo prošli u poslednjih 30 godina, naš narod je pokazao empatiju”, dodao je najbolji teniser sveta.

Novak je istakao da nikada u životu nije bio tako dirnut kao pre nekoliko dana kada je u beogradskom hotelu Bristol posetio izbeglice iz Sirije.

“Možda i najbolje znam koliko znači podrška, jer sam je imao od moje porodice koja mi je omogućila da se bavim tenisom i ostvarim svoje snove. Upravo to jeste osnovni cilj Fondacije – da pomogne u obrazovanju mladih i da oni ostvare svoje snove”, poručio je Nole.

Novakova supruga Jelena Đoković, direktorka Fondacije Novak Đoković, saopštila je da je u razne projekte Fondacije uključeno oko 30.000 dece u Srbiji, te da je posebno ponosna na pokretanje prvog besplatnog časopisa za studente u Srbiji. Specijalno predavanje studentima, ali i drugim gostima, održao je legendarni nemački teniser Boris Beker, trenutno, kako je sam rekao, član tima Novaka Đokovića.

Među mnogobrojnim gostima večeri našli su se članovi Dejvis kup tima Srbije Viktor Trocki i Nenad Zimonjnić, selektor Bogdan Obradović, brojni uspešni srpski sportisti kao što su Milica Mandić, Vladimir Grbić, Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović, Dušan Borković, te glumci Dragan Bjelogrlić i Dragan Jovanović i mnogi drugi.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Novak Đoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.