13/09/14 - 10:10h

Đoković sa mladim srpskim teniserima u Kini!

 

Teniski juniorski prvak Srbije u dublu Uroš Jović putovaće sa najboljim teniserom sveta u sing konkurenciji Novakom Đokovićem i još sedmoro mladih tenisera na Otvoreno prvenstvo Kine u Pekingu.

Novak Djokovic

Dvanaestogodišnji Uroš Jović član je teniskog kluba Pirot, a dobio je poziv od prvog reketa sveta i oduševljen je zbog toga.

Prezadovoljan sam i Novakov poziv je nešto najbolje za mene. U Kini ćemo gledati Novaka kako igra sa vrhunskim teniserima, ali ćemo i mi trenirati. Obići ćemo Peking i druge znamenitosti Kine“, rekao je Jović.

Turnir u prestonici Kine na programu je od 23. do 30. septembra.

Uroš Jović je prvoplasirani na listi Teniskog Saveza Srbije u kategoriji do 12 godina. Pored šampionske titule u dublu, on je i vicešampion u singlu u kategoriji do 12 godina.

Sa juniorskom reprezentacijom Srbije Jović je ove godine osvojio drugo mesto na prvenstvu Evrope u Alaniji a njegov trener je Jovica Jovanović.

Kako raste, Uroš je sve bolji. Nije od onih koji odustaju, njegova ljubav prema tenisu je ogromna i brzo uči. Verujem da ćemo ga, ukoliko nastavi ovako da trenira, viđati na velikim turnirima. Za njega i sve nas poziv Novaka Đokovića je veliko priznanje. Imaće organizovane treninge, gledaće mečeve. Ovo je još jedna potvrda da Pirot postaje grad sporta“, istakao je Jovanović.

S tim u vezi, treba istaći i podatak da Teniski klub Pirot ima veliku podršku lokalne samouprave i da Uroš Jović drugu godinu uzastopno dobija opštinsku sportsku stipendiju.

Sa Đokovićem i njegovim timom u Kinu će putovati osam najboljih tenisera Srbije uzrasta od 12 do 14 godina.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP 500, Novak Djoković, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 2

 
jaddranka September 14, 2014 Odgovori

Blago majci koja te je rodila.Ti si ponos svih srba na svetu.

 
rada September 24, 2014 Odgovori

najbolja

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.