08/03/24 - 10:25h

Đoković: Rafa i ja nećemo još dugo igrati, jedna era se završava

 

Novak Đoković održao je konferenciju za novinare pred svoj prvi meč na Indijan Velsu.


Jedno od pitanja bilo je vezano za njegove velike rivale Rodžera Federera, koji je završio karijeru, i Rafaela Nadala koji je najavio da je kraj blizu.

– Njih dvojica su, uz Endija Marija, bili nerazdvojni deo mog razvoja kao igrača i svega što sam postigao. Za to su mnogo zaslužna rivalstva sa njima. Svi znamo da će ti trenuci doći za sve nas, ali kada zapravo dođu i kada zapravo shvatiš da je to to. Rodžer je završio karijeru, Rafa i ja nećemo još dugo igrati, jedna era se završava, i tužno je. S druge strane, toliko je divnih trenutaka i mečeva, rekorda koje smo postavili pojedinačno, ali i kao grupa. Možda i najveća rivalstva u istoriji sporta između nas trojice-četvorice. – rekao je Novak.

Nadal je trebalo da igra na Indijan Velsu, ali se u poslednji čas povukao.

– Hajde da vidimo koliko još možemo, tužno je što je Rafa morao da se povuče. Putovali smo skupa u SAD. Nije bilo planirano, ali bilo je lepo videti njegovu porodicu i njega. Znam da je došao rano jer je želeo da se prilagodi vremenskoj zoni, da trenira što je više moguće i da se spremi. Dao je sve od sebe, ali nije bilo suđeno. Uvek je želeo da bude na vrhuncu na šljaci, na Rolan Garosu.

Novak turnir startuje duelom sa Aleksandrom Vukićem, a oni će na teren izaći u subotu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.