08/11/23 - 13:27h

Đoković prvi u Olimpijskoj trci, koliko ćemo igrača imati u Parizu?

 

Novak će narednog leta imati, vrlo verovatno poslednju priliku da osvoji olimpijsko zlato.


Novak Djokovic

Uprkos svemu što predstavlja u svetu sporta, teško je pretpostaviti da će Novak Đoković biti aktivan igrač 2028, kada će imati 41. Zato je Pariz narednog leta verovatno poslednja prilika da dosanja jedini preostali san koji nije dosanjao u karijeri – osvajanje olimpijskog zlata za Srbiju.

Teniski turnir na narednim Olimpijskim igrama odvijaće se na terenima Rolan Garosa. U singlu će igrati 64 igrača, od kojih će 56 biti određeno na osnovu liste u Olimpijskoj trci. Šest od preostalih osam igrača odrediće ITF, Francuska će kao domaćin imati jedno bonus mesto, a poslednje mesto se dodeluje nekom olimpijskom ili grend slem šampionu koji se nije na drugi način kvalifikovao. Najviše četiri igrača iz jedne zemlje mogu učestvovati u glavnom žrebu.

Jedan od preduslova je i igranje u Dejvis kupu u godini pred olimpijski turnir.

Olimpijska lista počela je da se računa 10. juna ove godine, a trenutni lider je Novak Đoković. Osvajanjem mastersa u Bersiju stigao je do 5.200 poena, čime je preskočio Alkarasa koji ima 4.280. Iza njih je Janik Siner sa 3.225.

Slede Medvedev, Rubljov, Hurkač, Zverev, De Minor, Dimitrov, Šelton…Od preostalih naših tenisra, Laslo Đere stoji odlično na 22. mestu, Miomir Kecmanović je 70, Hamad Međedović 89, a Dušan Lajović 94.

Lista će biti zaključena 10. juna 2024.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.