24/06/14 - 09:50h

Đoković, prvi dan: Furiozno protiv Golubjeva (analiza)

 

Novak Đoković je svoj debi na travi odradio na najbolji mogući način. Bez obzira što nije odigrao nijedan meč na ovoj podlozi u sezoni, naš teniser je delovao samouvereno i lako u tri seta pobedio Kazahstanca Andreja Golubjeva (po setovima 6:0, 6:1, 6:4) i time nastavio sa dobrim rezultatima. Ako znamo da ovaj trujumf dolazi u prvom meču na travi još od prošlogodišnjeg finala Vimbldona, onda je Đokovićeva pobeda još impresivnija.

Djokovic Golubjev 1

Kazahstanac se jednostavno našao na putu raspoloženom Đokoviću i završio turnir kao kolateralna šteta. Đoković je furiozno počeo meč i na isti način ga završio. Trenutno 56. na ATP rang listi nije imao nikakvu šansu protiv našeg asa, koji je demonstrirao raznolikost u igri i dobru selekciju udaraca i koji je posao završio za odličnih 87 minuta.

Čini se da se Đoković veoma dobro prilagodio igri na travi. Generalno, naš igrač se brzo prilagođava svim podlogama. Na Rolan Garosu je uspevao da kontroliše sporiju rotaciju loptice, a ovde je na ionako brzo kretanje loptice dodao dozu agresivnosti i tu je za Golubjeva bio kraj. Novak je uzimao svaki drugi poen na Golubjevljev drugi servis i čak šest puta uspevao da napravi brejk.

Djokovic Golubjev 2

Ono što može da raduje sve njegove navijače jeste Novakov češći izlazak na mrežu i odličan procenat osvojenih poena na mreži od 76%. Đoković je odličnim servisom (čak 71% osvojenih poena na prvi servis) onemogućio protivnika da dođe do ijedne brejk lopte.

Djokovic Golubjev 3

Neka se pripremi Radek Štepanek!

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Andrej Golubev, Andrej Golubjev, ATP Rang Lista, ATP trka, Novak Djoković, Radek Štepanek, Rang Lista, Vimbldon, Vimbldon 2014


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.