21/02/21 - 13:43h

Đoković: Prijatno sam sebe iznenadio

 

Novak Đoković rekao je da je prijatno iznenadio sebe igrom u finalu Australijan opena.


Novak Djokovic

On je posle pobede u finalu razgovarao sa Barbarom Šet i Matsom Vilanderom, a dotakli su se izjave koju je Novak imao nakon polufinala, da se već godinama priča o smeni generacija, a da se u realnosti ona ne dešava.

– Nisam mislio da tom izjavom povredim mladu generaciju igrača niti da iskažem nepoštovanje. Sa svim što sam postigao ovde, zaslužio sam da imam malo više samopouzdanja. Stižu polako, tu su, polako preuzimaju scenu, ali ne dešava se još ono najvažnije. Vrh i dalje držimo Rafa i ja. Danil je tu, u toj sledećoj generaciji u kojoj su Zverev, Cicipas, Tim… Tu su, osvajaju velike titule, Rafa, Rodžer i ja pokušavamo da im otežamo, iskustvo mi je i večeras pomoglo da bolje počnem meč. Izašao sam sa jasnim planom igre. Bio je tesan prvi set, napravio sam brejk na 6:5. Znao sam šta sve može, poznajem ga, u dobroj je formi, imao je 20 pobeda… Pokušao sam da se držim, da mu ne dam previše. Ovo je definitivno bio moj najbolji meč na turniru. – rekao je srpski teniser.

Vilander je istakao da je Đoković gotovo savršeno igrao.

– Hvala, Mats. Tako je to, moraš da prilagodiš igru rivalu. Imao sam mnogo drugačijih opcija, izlazio sam napred, imao sam jasnu viziju šta je potrebno da radim,. Pričao sam sa trenerom dva i po dana. Analizirali smo sve, pripremali se. Bio je to zanimljiv meč, ali sam osećao da imam punu kontrolu od početka. On voli da igra u ritmu, ima jaku servu. Ključ je bio moj dobar ritern, imao je dosta laklih poena u truniru. Ne i večeras, uvek sam ga terao na udarac više. Ostajao sam u reliju sa njim, znao sam da to mogu. Imao sam varijacije u pravo vreme. Servis-volej nije prirodan za mene, jedino kao miks sa planom A u igri.

Novak je rekao i na koji se način pripremio za finale.

– Morao sam da se zatvorim u školjku, da se fokusiram na oporavak, mentalnu pripremu za finale. Sa timom sam to uradio zaista dobro. Iznenadio sam sebe prijatno. Ima mnogo toga pozitivnog sa ovog turnira, ali ću svakako uzeti i malo odmora.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.