10/11/23 - 12:51h

Đoković ponovo “obrnuo igricu”: U Bersiju kompletiran poslednji GOAT argument – ovo će biti vekovima nedostižno!

 

Još jedan ogroman argument u prilog činjenici da je Srbin najbolji u istoriji.


Sa svih pet pobeda na mastersu u Parizu, koji je osvojio sedmi put, Novak Đoković je nastavio da “apdejtuje” svoje nestvarne brojke. Jeadn podatak je prošao ispod radara, i to kakav.

Na društvenim mrežama su nam skrenuli pažnju da je srpski as zaokružio čudesan procenat uspešnosti – naime, na nivou čitave profesionalne karijere, on sada ima najmanje 80% dobijenih mečeva na svim podlogama!

Novak Đoković je postao prvi igrač u open eri koji na sve tri podloge, u zatvorenom i na otvorenom, ima procenat pobeda od najmanje 80 odsto.

U Francuskoj je sustigao tu granicu i kada su dvoranski uslovi u pitanju. Pre turnira, imao je 187 pobeda i 48 poraza u zatvorenim dvoranama, što je 79,6 odsto uspešnosti. Pobedama u Bersiju, uspeo je, ne samo da osvoji titulu, već i da dođe do 80 % u pomenutoj kategoriji.

U dvorani su i dalje statistički uspešniji Borg (80,6), Federer (81), Konors (81,6), Lendl (83) i Mekinro (85,3), ali Novak je jedini koji je prebacio kotu 80 i u zatvorenom i na otvorenom, kao i na sve tri podloge pojedinačno.

Pored pomenutih 80 odsto u zatvorenom, sledeći najslabiji rezultat Đoković ima na šljaci (80,4), a zatim sledi veliki skok kada je reč o mečevima na otvorenom (84,5), betonu (84,9) i travi (85,8).

Četiri tenisera imaju 80 ili više odsto u četiri od tih pet kategorija. Borgu fali uspeh na betonu, Federeru i Konorsu na šljaci, a Lendlu na travi.

Uz to, Đoković dugo već ima najveći procenat pobeda u karijeri sa 83,7 odsto (1.082-211) ispred Rafaela Nadala (82,9).

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.