22/11/13 - 10:38h

Đoković pobedio Nadala na oproštaju Nikolasa Masua

 

Novak Đoković ponovo je pobedio Španca Rafaela Nadala, ovaj put to je uradio u egzibiciji u Čileu sa 2:0, po setovima 7:6, 6:4. Međutim, ovaj rezultat je bio u drugom planu, dvojica najboljih tenisera sveta priredila su savršen oproštaj Čileancu Nikolasu Masuu, koji se penzionisao u 33. godini.

djokovic-stepanek-026

Nikolas Masu je 16 godina bio profesionalac, a 2004. godine osvojio je zlatne olimpijske medelja u singl i dubl konkurenciji sa Fernandom Gonzalezom.

“Ne mogu da verujem. U noći u kojoj se opraštam, Nadal i Đoković su ovde da mi pomognu da kažem ‘zbogom’. Uz njih je tu i čovek koji je bio ‘broj 3’, Nalbandijan. Stvarno ne znam šta da kažem. Hiljade sećanja mi prolazi kroz glavu, putovanja, mečevi, Dejvis kup, sve što mi je tenis dao, hvala Bogu”, rekao je Masu.

Nakon singla odigran je meč u konkurenciji parova, a sav prihod koji je sakupljen od prodaje karata uplaćen je u dobrotvorne svrhe. Dan pred egzibiciju, Novak, Rafael, Nikoals i David Nalbandijan održali su konferenciju za novinare i posetili stadion “Espanjol”, na kojem su se družili sa mališanima i decom ometenom u razvoju.

Posle Čilea, Đoković će nastaviti južnoameričku turneju i krenuti ka Buenos Airesu, gde će odigrati novu egzibiciju. U ovom slučaju, reč je o oproštaju Davida Nalbandijana, nekada trećeg tenisera sveta. Po planu organizatora Novak će na stadionu “La Rural” u nedelju, 24. novembra odigrati singl meč protiv Rafaela Nadala, a potom i dubl sa Huan Monakom protiv Nadala i Nalbandijana. Posle ovog meča Đoković koji je nedavno na završnom Mastersu u sezoni pobedio Nadala, otići će na tronedeljni odmor.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Egzibicioni meč, Novak Djoković, Rafael Nadal, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.