03/12/14 - 21:09h

Đoković: Omiljeni pisci Andrić i Ćopić, hvala Kusturici za “Andrić grad” (video)

 

Najbolji teniser planete Novak Đoković izdvojio je Branka Ćopića i Ivu Andrića kao svoje omiljene pisce, rekavši da su oni zadužili Srbiju, a izrazio je zahvalnost i Emiru Kusturici na gradnji “Andrić Grada” u Višegradu.

Novak Djokovic

Novak Djokovic

Srpski teniser je ugostio svoje obožavaoce preko “Jutjuba”, odgovarajući na pitanja koja su mu postavljali putem svih društvenih mreža. Novak je izdvojio Branka Ćopića i Ivu Andrića kao omiljene pisce.

Ima ih mnogo, ali za ovo druženje bih izdvojio Branka Ćopića i Ivu Andrića. Ćopića izuzetno cenim, a i moja fondacija podržava rad pozorišta “Boško Buha”, koje će naredne godine obeležeiti sto godina od njegovog rođenja, kada će biti igrana predstava “Magareće godine”. S druge strane, Andrić je naš nobelovac koji je zadužio Srbiju, kao i Ćopić, i učinio mnogo toga za naš narod. A, ovom prilikom, želim da se zahvalim i mom velikom prijatelju Emiru Kusturici, koji je u saradnji sa vladom Republike Srpske sagradio “Andrić Grad” u Višegradu, posvećen velikom piscu, a ja sam imao čast da ga posetim i mogu vam reći da je fenomenalan“, istakao je Novak.

Srbin je bio upitan da navede najlepšu uspomenu iz Kine, kao i šta misli o fanovima iz najmnogoljudnije zemlje sveta.

Veoma poštujem i volim svoje navijače iz Kine, jer su jedni od najodanijih. Uvek se trudim da im se zahvalim za podršku koju mi pružaju na terenu, posle mečeva, ali i na treninzima i ispred hotela. Što se uspomene tiče, to su svakako turniri koje sam osvajao u Pekingu i Šangaju, ali i poseta Kineskom zidu. Nažalost, nisam stigao da obiđem dosta toga, što se nadam da ću u budućnosti i uspeti.”

Novak Djokovic

Novak Djokovic

Đoković je imao par saveta i za juniore koji krče sebi put ka vrhu svetskog tenisa.

Fokus na disanje, i kontrola misli na najjednostavnije stvari, kako bi odagnali pritisak, kada vam ne ide ništa od ruke. Naravno, sve je to teže reći nego učiniti. Mečevi u juniorskoj konkurenciji su jako teški. Svako se bori za sebe, za mesto među profesionalcima, za pažnju sponzora. Jako je teško, ali uz vredan rad je sve moguće.”

Novak se dotakao i slobodnog vremena, koje sada u najvećoj meri provodi sa svojim sinom.

Od kada sam postao otac, i nemam previše vremena za druge obaveze. Trudim se da pomažem svojoj ženi oko sina, koji sada ima oko šest nedelja, pa tako uglavnom sve vreme provodim s njima dvoma (iako ona obavi veći deo posla). Ali, u mom “prošlom” životu, voleo sam da se bavim drugim sportovima, provodeći vreme u prirodi, a nadam se da ću isto raditi i u budućnosti sa mojim sinom“, rekao je prvi teniser sveta.

Novak Djokovic: #Nole4U Q&A livestream chat with fans

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Pekingu, Intervju, Masters u Šangaju, Novak Djoković, Tenis Video, Teniseri, Vesti, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.