11/07/12 - 20:28h

Đoković nosi Srpsku trobojku na otvaranju Olimpijskih igara

 

Naime, Olimpijski komitet Srbije doneo je odluku da najbolji srpski teniser, Novak Đoković, bude taj koji će nositi srpsku zastavu na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu.

Dileme nije bilo ni na skupštini na kojoj je jednoglasno odlučeno da Novak bude na čelu grupe koja će predstavljati našu zemlju u Londonu. Ovakav ishod je sasvim logičan. Novak Đoković je na prethodnim Olimpijskim igrama osvojio bronzanu medalju za Srbiju, ali to nije jedini razlog za ovakvu odluku.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=OiFTvZ1Fu78&feature=related

Pored spomenute medalje, naš teniser je nakon iste osvojio i 5. Grend slem titule, a ukupno 30. na ATP turu. Pored titula koje je osvojio uloženim trudom, 2011. godine stiglo je i priznanje u vidu proglašenja za najboljeg sportistu na svetu.

Novak Đoković, Peking 2008. godine

Srbija u ovom trenu nema kvalitetnijeg sportistu, pa zato smatramo da je ovakva odluka opravdana i da je Novak ovo apsolutno zaslužio. Od njega se na Olimpijskim igrama možda i najviše očekuje, a verujemo da mu ovakav potez ljudi iz Olimpijskog komiteta može biti samo dodatna motivacija i da će nam Novak ponovo dati razlog da slavimo, a nama bi bilo najdraže da “razlog” bude zlatne boje.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   London 2012, Novak Djoković, Olimpijske igre, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.