19/06/19 - 16:56h

Đoković: Ne znam zašto Nik sve to izjavljuje…

 


Najbolji teniser sveta Novak Đoković trenutno je u Beogradu gde se na Akademiji Janka Tipsarevića sprema za predstojeći Vimbldon.


Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images Europe

Nakon treninga, novinari su pitali Novaka da prokomentariše izjave Nika Kirjos koji je, između ostalog, rekao da srpski teniser “ima bolesnu opsesiju da se svima dopada” kao i to da ga nervira način na koji se raduje kada dobije meč.

– Šta da vam kažem za Nika Kirjosa… Stvarno mislim da on u suštini nije loš momak. Ne znam zašto izjavljuje sve te stvari, da li želi da privuče pažnju ili su neki motivi drugačiji – on očigledno želi da bude iskren, otvoren, transparentan, to je deo njegovog karaktera. Ja poštujem njega, poštujem svakoga, šta mogu da uradim? Nemam problem sa time, on može da priča šta god želi. Da li ukazuje poštovanje onako kako ukazuje većina drugih? Ne. To je njemu svojstven način komunikacije i odnosa, ali stvarno mislim da nije loš momak. Imao sam priliku da ga upoznam pre nego što je krenuo sa navalom javnih kritika na moj račun, čak sam mu na US openu pre mislim pet godina ponudio i pomoć, kada su ga svi kritikovali zbog ponašanja, u smislu da može da mi se obrati ako mu treba bilo šta jer sam i ja na početku karijere trpeo dosta kritika na svoj račun i prolazio kroz slične situacije. Ne znam, od tog trenutka se nešto promenilo i to je to. – rekao je Novak.

Australijanac se Đokoviću nikada nije obratio privatno:

– Ne, apsolutno ne, sve je na nivou komunukacije kroz javnost. Stvarno sam se trudio u životu da svakog poštujem i ni sa kim nisam imao takvu vrstu… Hajde da kažemo problema, mada to nije nešto što me drži budnim noću, što kažu Englezi… Ne razumem razloge, ali opet poštujem.

Novak je sa srpskim novinarima pričao i o pritisku koji oseća pred turnire:

– Uvek je tako i to nije tajna. Trenutno sam na vrhu svetske rang liste, uz obzir na to da sam branilac titule, nadam se da ću da doguram do kraja. Ipak, jedno su ambicije, a drugo je realnost, ali nije prvi put da pristupam velikom turniru sa visokim ambicijama.

Ipak, on želi da se fokusira na sadašnjost i da ne razmišlja mnogo o onome što ga čeka.

– Želim da budem što više u sadašnjem trenutku. Svestan sam da mi je bitno da se dobro pripremim za travnatu podlogu, ona zahteva drugačiju igru, drugačiji pristup. Biće mi potrebno vreme da se prilagodim. Radujem se što ću odigrati dva egzibiciona meča, od dva, tri seta, gde ću se testirati i probati neke tehničke i taktičke segmente u igri. Imam deset dana da se pripremim i mislim da je to sasvim dovoljno.

Novinari su ga pitali zašto uoči sezone na travi trenira na tvrdoj podlozi:

– Ako znaš da negde u Beogradu ili Srbiji postoji travnati teren, reci mi pa da idem tamo da treniram. – kazao je i dodao:

– Ti tereni su najkomplikovaniji za održavanje i zato treniramo na betonu svi mi koji smo ovde, Troicki, Krajinović, Lajović, Tipsarević… Ja ću malo ranije da odem u London, odigraću nekoliko egzibicionih mečeva uoči Vimbdona.

Đoković kaže da je, u odnosu na prošlu sezonu, situacija sada drugačija:

– Tada nisam imao previše mečeva u prvom delu godine, imao sam i operaciju lakta, pao sam na 22. mesto na listi, pa sam imao dovoljno vremena da se pripremim za travu. Imao sam vremena da odigram turnir u Kvinsu, ali sam ove godine, zbog duge sezone na šljaci, odlučio da se fokusiram samo na Vimbldon.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.