17/06/21 - 15:17h

Đoković: Ne želim da ulazim u spekulacije oko GOAT, ostavljam to drugima

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ne želi da ulazi u debatu oko toga ko je najbolji igrač u istoriji ovog sporta.


Foto: Getty Images AsiaPac

Novak je prošle nedelje osvojio titulu na Rolan Garosu, a novinare je zanimalo da li se u tako velikim momentima seti početsks svoje karijere.

– U ovakvim momentima, ne premotavam film iz detinjstva toliko, moram da priznam. Više je to slučaj kada sam u Beogradu i u Srbiji – kada obilazim mesta na kojima sam odrastao i razvijao se kao teniser. Ili kada sam sa familijom, pa se prisećamo tih trenutaka, onda uspomene ožive u mene. Nekada sebi i ne dozvoljavam previše da idem u prošlost, a ni u budućnost. Znam da postoje momenti kada čovek treba da se opusti i prepusti, i da uživa u potpunosti. Trudim se da to radim, ali priroda ovog posla je da nema mnogo vremena da se slavi uspeh. Ide novi turnir, Vimbldon vrlo brzo. – rekao je Novak i nastavio:

– Nema mnogo vremena za slavlje i veselje, želim da dam svoj maksimum na Vimbldonu, US openu i Olimpijskim igrama – to su mi najveći ciljevi do kraja godine. Sve je malo zgusnuto u rasporedu, to nije idealno, ali dobro, nije prvi put da sam u toj situaciji. Zadovoljan sam kako se oporavljam i na koji način izdržavam ovakve napore, i fiziči i psihički i emotivno.

Đoković sada ima 19 grend slem titula, što je za jednu manje nego što ih imaju Federer i Nadal.

O “trci” za najboljeg tenisera u istoriji, srpski as je rekao:

– Razumem da ljudi vole tu debatu, da žele da pričaju više o tome i da izvuku iz nas trojice ponešto. Ne znam šta oni odgovaraju, ali ja ne želim da ulazim u spekulacije, u to koji su faktori presuđujući itd. Ostavljam to drugima, stručnim ljudima koji su u tenisu, ali i navijačima, da sami procene. Meni osvajanje slemova predstavlja ogromno zadovoljstvo i motivaciju, to su najveći turniri. Ispisujem istoriju tenisa, to me uvek gura i inspiriše. Činjenica da sam jedini koji je uspeo da osvoji po dva puta sve slemove i sve masterse zaista je fenomenalna, presrećan sam zbog toga, ali meni nije mesto u debati – i dalje sam aktivan, i dalje gradim svoj autentični put, ja sam na svome. Nastaviću da stremim ka tome da osvajam slemove, jer to je verovatno nešto što se računa najviše, uz istorijski broj jedan.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.