23/01/24 - 14:56h

Đoković na presu: Nisam uživao danas… (Video)

 

Srbin otkrio i da nije znao da je izjednačio rekord Monike Seleš.


Tenis Uzivo live prenos Novak Djokovic

Getty Images Asia

Đoković je strpljivo odgovarao na pitanja novinara nakon plasmana u polufinale Australijan opena.

Radovao sam se tome da senka prekrije teren. Bio je vruć dan, a počeli smo gemom od 16 minuta. Činio je da se osećam neugodno na terenu, rano je hvatao loptu, bio sam na krivoj nozi često, stajao je blizu osnovne linije. Zaista neizvestan prvi set, prva dva seta su mi bila mučenje, a u trećem sam počeo bolje da se osećam, bolje da serviram i da više prolazim kroz loptu. Odservirao sam i više asova, što je iznenađenje, osvajati svoje gemove lakše omogućilo mi je da budem rasterećeniji.

Ponovio je stav o kasnom završetku mečeva.

-Imamo dva dana pauze, ne vidim da ću imati neku preveliku prednost, jer polufinale igramo u petak. Ko god da pobedi večerašnji meč, imaće vremena. To s rasporedom je sada aktuelna tema, ali nemam jasan odgovor – na slemovima i na ATP i WTA turu je da smisle rešenje kako da nemamo tako kasne finiše. Znamo da postoje dve sesije – ako dva meča počinju u 12, ako potraje tri-četiri sata, plus da se promene gledaoci, to je mnogo vremena… Danas su bila dva duga meča, pa je večernja sesija kasnila dva sata. Nije idealno, nije sjajno za Sinera i Rubljova, siguran sam da nisu zadovoljni zbog toga. Viđali smo to u prošlosti, može da bude uzbudljvo za publiku i turnir da se igra do tri-četiri ujutru, ali za nas igrače definitivno nije.

Kreg Tajli je sjajan direktor, uvek uzima u obzir mišljenja igrača, ali TV koje su nosioci prava imaju najveću moć. Oni nam daju platformu da se obraćamo milionima ljudi, plaćaju prava mnogo.

Igralo se po velikoj vrućini…

Obojica smo osećali efekte vrućine, a na betonu je još gore, jer se vrućina apsorbuje, nama je još toplije nego na tribinama. Još se mnogo trči, teško je kontrolisati disanje i spustiti puls. Troši se mnogo energije, a nema mnogo vremena za oporavak – stavljanje leda svuda jedan je način da pokušamo da ohladimo telo, jer se osećaš kao da si zarobljen u vrelini.

Rekao sam timu posle meča da uopšte nisam uživao u ovom meču. Ponosan sam što sam se izborio sa izazovom, što sam pobedio, ali bilo je mnogo patnje u svakom smislu. Ima dana kada moramo to da prihvatimo i da se izborimo.

Izjednačio je rekord svih vremena po broju uzastopnih pobeda u Melburnu. Ako se plasira u finale, prestići će Moniku Seleš.

-Nisam znao to, to je još posebnije. Volim Moniku, Monika mi je bila u glavi dok sam odrastao u Srbiji, svakoga dana. Jelena Genčić, moja teniska majka, radila je i sa Monikom, tako da sam slušao mnogo o njoj – ona ovako spava, jede ovo ili ono… Bila mi je jedan od idola u detinjstvu, bio sam nervozan pre nego što je trebalo da je upoznam. Govorimo istim jezikom, ali je većinu života provela u SAD. Imala je neverovatnu karijeru, naročito dobro igrala je ovde – svi se pitamo koliko daleko je mogla da ode da se nije desilo ono što se desilo. Sve najlepše o njoj.

-Svestan sam u kakvoj sam seriji i koliko sam u karijeri pobeđivao ovde, tako da želim da se borim ovde najviše što mogu – spreman sam za to, pobede mi daju samopouzdanje, ali rastu i očekivanja. Jako sam samouveren na Rod Lejver areni, to sam i zaslužio uzevši u obzir izvanredan skor koji imam tu, nisam izgubio od 2018. Sve to doprinosi nivou samopouzdanja, i želji da se niz nastavi.

-Sve je stvar perspektive – ja pažnju usmeravam na sebe i na ono što treba da uradim, a ne na onog drugog šta treba da uradi. Može svako da me pobedi, ali znam ko sam i šta sam, znam da i ja mogu da pobedim svakog. Nije tajna da se ide na titulu.

Novak Djokovic on the HEAT and Fritz's AGGRESSION in the Quarter-Final 🔥 | Australian Open 2024 🇦🇺

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.