13/09/21 - 15:49h

Đoković: Na kraju meča? Olakšanje

 

Novak Đoković potvrdio je još jednom da mu je, uprkos porazu, publika u Njujorku ostavila utisak koji se pamti.


Novak Djokovic

Srpski teniser imao je veliku podršku navijača, a to mu je mnogo značilo.

– Osećam tako mnogo različitih emocija. To što sam rekao na ceremoniji, stvarno to mislim. Deo mene je, naravno, tužan. Teško je progutati ovaj poraz imajući u vidu sve što je bilo u igri. Ipak, osetio sam nešto što nikada nisam ovde u Njujorku. Publika je učinila da se osećam veoma posebno. Ne znam, nisam ništa očekivao, ali količina podrške i energije, ljubavi koju sam dobio od publike je nešto što ću večno pamtiti. To je razlog što sam pred kraj zaplakao. Emocije, energija je bila tako jaka. Kao osvajanje 21 grend slema. Iskreno, tako sam se osećao. Veoma, veoma posebno. Dirnulo me je u srce. Na kraju, ipak nisam pobedio. Sportista sam. Ovo su momenti koje pamtite. To su veze koje uspostavljate sa ljudima i koje će dugo trajati. Bilo je predivno. – rekao je.

On je ispustio svoj 21. grend slem, ali je Danil Medvedev osvojio prvi.

– Početak drugog seta bio je preloman, Nekoliko brejk lopti na njegove prve servis gemove. Bilo je i 0:40, jedan udarac, tamo ili ovde… Bio sam blizu. Ko zna kakva bi bila putanja meča da sam rano došao do brejka u drugom setu. Uz publiku, podršku, možda bih se osećao drugačije. Ipak, bio je dobar, izvanredan. Čestitam mu, pre svega na mentalitetu, pristupu, igri, svemu. Apsolutno je bio bolji igrač i zaslužio je da pobedi, bez sumnje. Naravno da sam razočaran igrom u celini, mogao sam i morao bolje, Ipak, ovo je sport. Neki put pobediš, neki put izgubiš. Težak je poraz, veoma težak. Opet, srećan sam zbog njega jer je stvarno divan momak i zaslužuje to. Zaista.

Predstavnici medija pitali su g šta je osetio na kraju meča.

– Olakšanje, bio sam srećan da je sve gotovo zbog svega što je prethodilo turniru i svega mentalnog, emotivnog sa čim sam morao da se nosim kroz takmičenje poslednjih nekoliko nedelja, bilo je previše. Mnogo toga da se nosiš sa tim. Srećan sam da se trka završila. Istovremeno sam tužan, razočaran, ali i zahvalan publici na tom posebnom momentu koji s mi stvorili na terenu. – zaključio je Đoković.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.