11/08/14 - 09:31h

Đoković: Mnogo mi je stalo da osvojim trofej

 

Srpski teniser Novak Đoković započinje svoj pohod ka jedinoj tituli iz Masters serije koja mu nedostaje – Masters u Sinsinatiju. Nole je čtiri puta bio u finalu ovog turnira, ali ni jednom nije zabeležio pobedu. Poslednji put Srbin je bio u finalu pre dve godina, a tada je bolji od njega bio Švajcarac Rodžer Federer.

Novak Djokovic, Srbija-Kanada, 13 sept

Photo by TenisUzivo.com

“To svakako daje dodatni značaj ovom turniru za mene, mnogo mi je stalo da osvojim trofej. Četiri puta sam izgubio u finalu, a nije ni da sam bio blizu pobede u tim finalima. Na ovom turniru nisam uspevao da odigram najbolje kada je trebalo“, izjavio je Novak.

Novak Đoković je prvi put finale na ovom turniru igrao 2008. godine, kada je izgubio od Endija Mareja rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7-4), 7:6 (7-5).
Godinu dana kasnije bolji je bio Švajcarac Rodžer Federer sa 6:1, 7:5, a 2011. Novak je predao meč kada je Marej vodio sa 6:4, 3:0.
Poslednji put Srbin je bio u finalu pre dve godina, a tada je još jednom bolji od njega bio Švajcarac Rodžer Federer rezultatom 2;0, po setovima 6:0, 7:6 (9-7).

“Imao sam i dobrih mečeva ovde, nadam se da ću sada uspeti da odem korak dalje, mada u Torontu nisam igrao onako dobro kako sam želeo. Mnogo sam vremena proveo na terenu u poslednjih nekoliko dana kako bih podigao nivo igre i imao šansu da daleko doguram na ovom turniru“, kaže Đoković.

Posle titule na Vimbldonu i svadbe, što mu je oduzelo dosta energije, kako sam kaže, teško je biti na 100 posto psihički, fizički i emitivno.

“Posle svega što mi se desilo u prethodnih mesec dana, definitivno nije lako povratiti pravi mentalni sklop i biti na 100 posto psihički, fizički i emotivno. Ipak, nije prvi put da imam tu pauzu u sezoni i znam šta je potrebno da uradim kako bih ušao u formu. Ipak, to je lakše reći nego učiniti – mislim da je konkurencija jača nego pre recimo pet godina. Došla je nova generacija spremna da izazove najbolje“, rekao je najbolji teniser Srbije i sveta.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Masters, Masters u Sinsinatiju, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.