24/09/23 - 11:25h

Đoković: Malo igrača živi od tenisa, to je veliki neuspeh našeg sporta!

 

Đoković još jednom o gorućem problemu teniskog sporta.


Tenis Uzivo live prenos Novak Djokovic

Getty Images Asia

Nebrojano puta je najbolji sportista planete skretao pažnju na činjenicu da igrači koji nisu vrhuška belog sporta ne mogu rešiti ni osnovna egzistencijalna pitanja reketom i lopticom.

Srbin je najviše zbog tog problema i osnovao organizaciju PTPA (professional tennis players association) zajedno sa Vasekom Pospišilom. Nastoji i nastojaće da poboljša uslove teniserima, i neće prestati da govori o tome dok se boljitak ne ostvari.

-Bio sam u njihovim cipelama, razumem tu borbu. Upoznat sam sa poteškoćama, putnim i ostalim troškovima igrača koji nemaju podršku Federacije, a više od 90% njih je nema. Nemaju budžet da plate trenere ni fizioterapeute. Ja dolazim iz Srbije, nisam imao ništa od toga. Sada imam uticaj i moć da se borim za bolje uslove. Stalno govorimo o tome koliko novca dobija pobednik US Opena, ali retko pominjemo koliko zapravo tenisera i teniserki, u svim kategorijama, mogu da zarade za život od tenisa.

Manje od 400 tenisera i teniserki ukupno, mogu da zarade u sportu koji je super globalan i jedan od najgledanijih na svetu. To je jadno, to je neuspeh našeg sportazakljućio je Đoković.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.