11/02/14 - 11:00h

Đoković juri Federerov rekord

 

Novak Đoković do sada ima četiri titule osvojene na turniru u Dubaiju, a ukoliko uspe da odbrabni trofej od prošle sezone izjednačiće rekord koji drži Rodžer Federer. Švajcarac je do sada jedini trijumfovao pet puta.

Photo by TenisUzivo.com

Photo by TenisUzivo.com

– Pritisak i velika očekivanja su uvek prisutni. To je sve deo našeg sporta. Ukoliko želimo ovim da se bavimo moramo to da prihvatimo i da pokušamo da iskoristimo na najbolji način – rekao je Novak za sajt turnira, koji je do sada u Dubaiju pobeđivao od 2009. do 2011, kao i prošle sezone.
– Za mene je pritisak privilegija, na neki način, jer to znači da radim nešto što je vredno i važno. Oduvek sam sanjao da ću biti u poziciji u kojoj sam sada. Da se takmičim na najvišem nivou, zbog toga pokušavam da gledam na pritisak sa vedrije strane. Uživam u svakom trenutku koji provedem na terenu. Tenis je mentalna igra. Veoma je dinamičan. Sve se brzo odvija. U jednom ili dva poena možete izgubiti ili dobiti meč. Zbog toga je koncentracija izuzetno važna. Morate da ostane fokusirani na ono što radite.

Pored Novaka, na truniru igraju Huan Martin del Potro, polufinalista nedavnog Autsralijen opena Tomaš Berdih, Žo Filfred Conga…

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP 250, ATP u Dohi, Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.