30/10/23 - 12:25h

Đoković: Ivanišević je u pravu, sada mi treba više motivacije

 

Novak se u intervjuu za Eurosport pred start mastersa u Parizu dotakao i pitanja motivacije, odnosno ulogu stručnog štaba u tom segmentu.


Foto: Getty images/Clive Brunskill

U razgovoru za Eurosport, Srbin se osvrnuo i na pitanje motivacije od strane svog stručnog štaba, koji predvodi Goran Ivanišević.

Novak je priznao da, iako je stigao u Pariz dobro raspoložen, ne uživa više u čestim putovanjima kao ranije. I sam Ivanišević je nedavno istakao da Đokoviću sada treba drugačija motivacija.

-Uveravam vas, ja sam ljudsko biće puno mana kao i svi drugi. Blagosloven sam vrhunskom teniskom karijerom. On je u pravu. Sada, u kasnoj fazi karijere, treba mi više motivacije nego pre pet ili deset godina. Stvari se menjaju, imam dvoje dece od šest i devet godina. Moj život je evoluirao. Svaki put kad ih napustim srce mi se slama. Kada odlučim da negde otputujem, zaista želim da pobedim da bi to vredelo. Članovi tima pokušavaju da nađu način da me motivišu. Nisu imali toliko uspeha do sada, ali se trude. Šalim se naravno. Veoma se zabavljamo, sjajni smo prijatelji. Imamo i profesionalni odnos, naravno, ali ja jako volim Gorana kao osobu. On je bio jedan od igrača na koje sam se ugledao, dolazimo iz komšijskih zemalja, govorimo isti jezik.

Kako je dodao, igrači sa našeg podneblja imaju novonastali problem na terenu.

-To je prirodno. Nažalost, zbog uspeha srpskih i hrvatskih tenisera u poslednjih 30 godina imamo situaciju u kojoj sudije razumeju psovke. Moramo da pronalazimo druga rešenja, koristimo sleng, izmišljamo nove reči… Ali, kada si iznerviran stvarno ne razmišljaš o tome i samo ti izleti iz usta. Goran razume, ni on nije bio najsmireniji igrač na terenu – rekao je Đoković.

ĐOKOVIĆ: “Mačka sam sa devet života, ali mi svaki grend slem uzme po jedan”

Iz rubrike “Verovali ili ne”: Đoković vlada koliko i 18 bivših lidera ukupno!

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Goran Ivanisevic, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.