08/11/21 - 20:21h

Đoković: Imam svoju formulu, ali sam otvoren za promene

 

Nakon osvajanja Mastersa u Parizu, Novak Đoković je za srpske novinare otkrio koje su njegove osobine najodgovornije za velike uspehe koje ostvaruje tokom karijere.


Foto: Justin Setterfield/Getty Images Europe

– Požrtvovanost i posvećenost definitivno, jer neophodno je. Da bi bio na vrhu ovako zahtevnog individualnog sporta, neophodno je preuzmeš odgovornost za svoje postupke, za životni stil. Dakle, za tenis specifičnu stvar, zato što je individualan sport i zato što zavisi od tebe, a sve je važno, od onoga kako i koliko treniraš, s kim se okružuješ, kako jedeš, kako i koliko spavaš. Sve utiče na završni proizvod, tačnije rezultat koji dobiješ na terenu. Imam svest o tome i to je došlo vremenom. – rekao je Novak.

On je pomenuo ljude koji su imali veliku ulogu u njegovom razvoju.

– Imao sam veoma dobro odrastanje u smislu ljudi koji su me okruživali, naravno uz podršku mojih roditelja. Kad pričamo o stručnjacima, imao sam Nikija Pilića i Jelenu Genčić, koji su velikani ove igre na svetskom nivou i veliki mentori i učitelji života i sporta. Tako da sam uz njih dosta učio i razvijao se u tenisera i osobu koja sam danas, ali to ne znači da sam savladao gradivo. Znam da ne znam! To je jedino što znam, takav mi je stav u životu. Trudim se da budem otvorenog uma i da primenjujem neke novine, da uvrstim stvari i detalje, bilo da je to sa treningom, ishranom, mentalnim pristupom koji će za mali procenat možda da mi poboljša igru i stanje svesti, kao i emocija na terenu. Imam svoju formulu, ali opet sa druge strane znam da je promenljiva, jer ja sam čovek koji se menja, kao i svi drugi. Svi se menjamo, svake godine, svakog dana, tako da moramo da budemo otvoreni za prilagođavanje promenama i uvrštavanje nekih novih stvari u životu.

Novak je u Parizu došao do rekordne 37. Masters titule, a takođe je postao rekorder po tome što će po sedmi put u karijeri sezonu završiti na prvom mestu ATP liste.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.