29/08/14 - 11:22h

Đoković, drugi dan: Matje dovoljan tek za lakši trening (analiza)

 

Pol Anri Matje je u sinoćnjem meču više ličio na sparing partnera nego na protivnika na gren slem turniru. Ovaj 32-godišnji Francuz imao je priliku da se na terenu uveri koliko je Đoković precizno, na momente i prilično snažno, servirao, maestralno pokrivao svaki deo terena i izvanredno dozirao udarce sa osnovne linije. To je bilo i više nego dovoljno protiv bledog 81.igrača na ATP rang listi. Epilog je 3:0 za Đokovića (po setovima 6:1, 6:3, 6:0) za svega 87 minuta igre.

Novak Djokovic

Pobeda nad protivnikom bilo je nešto što smo očekivali od Novaka, jer naš teniser ima osvojenih 12 od poslednjih 14 setova u međusobnim mečevima, od kojih je 10 uzastopnih. Matje je, pored statistike i istorije, protiv sebe imao i umor iz prethodnog kola, kada je u duelu sa Žilom Milerom na terenu proveo preko četiri sata.

Novak Djokovic

Svaki Matjeov servis bio je prilika da Đoković demonstrira da je najbolji ritern igrač na svetu. Francuzovi servisi su mu se brzo i pod noge vraćali, pa ne čudi što je Novak uspeo tri puta da dođe do brejka u prvom setu, koga je Đoković na maestralan način završio drop šotom koji protivnik nije ni pokušao da stigne.

Ništa drugačije nije bilo ni u drugom i trećem setu, jer je Đoković nastavio odlično da servira, pa je meč završio sa 13 as udaraca i bez dvostrukih grešaka. Kako je meč odmicao snaga i nada u preokret su polako napuštali Francuza, pa je Novak osvojio u trećem setu 12 od 13 poena na njegov servis, uz tri brejka, što je okončalo Matjeovu agoniju i dovelo Novaka do trećeg kola.

Novak Djokovic

Paul-Henri Mathieu

Đoković je u prva dva kola izgubio svega 11 gemova, te sa realnim optimizmom čeka meč trećeg kola protiv domaćeg tenisera Sema Kverija, protiv koga Novak ima sedam pobeda i samo jedan poraz. Amerikanac, koji je poznat kao sjajan server, trenutno zauzima 57. mesto na ATP listi.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Analiza, ATP Rang Lista, ATP trka, Novak Djoković, Rang Lista, Statistika, US Open, Zanimljivosti


Komentari: 1

 
stevan August 29, 2014 Odgovori

sjajno kao i uvijek.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.