16/11/21 - 12:33h

Đoković: Čuo sam šta je Zverev pričao, razumem njegov stav

 

Nakon prve pobede na startu Završnog turnira, najbolji teniser sveta Novak Đoković govorio je za srpske novinare.


Getty Images AsiaPac

Novak je u ponedeljak, u okviru Zelene grupe, savladao Kaspera Ruda, nakon čega mu je uručen pehar za najboljeg tenisera na kraju sezone.

Dan ranije srpski fudbaleri plasirali su se na Svetsko prvenstvo, što je Đoković proslavio.

– Pa u poslednjih 24 sata je definitivno lepo biti sportista iz Srbije, pogotovo sa uspehom fudbalera. Veliki uspeh, pobediti Portugaliju, jednu od najvećih ekipa, sa jednim od najvećih igrača svih vremena, Ronaldom, pred punim stadionom u gostima, u 90. minutu… Stvarno su to skroz zaslužili. Ja nisam stručan o fudbalu da pričam, o taktici, ali ono što sam video sinoć, mogu da kažem da ne znam da li sam ikad video takvu igru srpske reprezentacije protiv tako velike reprezentacije. Tako da smo svi slavili, naravno, uključujući i mene, ja sam veliki navijač, pratim sve naše sportiste. Nadam se da ću imati priliku i uživo da ih gledam, to mi je plan s obzirom da se Svetsko prvenstvo igra krajem godine. – rekao je on.

Novak je Kaspera savladao u dva seta – 7:6, 6:2.

– Što se tiče današnjeg dana, za mene, početak turnira odličan. Prvi set, jako gusto, neizvesno. Par nekih poena je presudilo. Dobro odigrao na kraju taj-brejka, kad je trebalo. U drugom setu sam odigrao bolje, prebacio u višu brzinu i servirao sam vrlo dobro tako da sam zadovoljan. Naravno, uvek može bolje, ali za prvi meč je odlično. Ta ceremonija danas, lkaše je uzeti trofej kada si pobedio. Da sam izgubio, drugačiji bi bio osećaj, ovo je veliko dostignuće. Mnogo sam srećan i ponosan, ovo delim sa svim ljudima iz tima, sa mojom familijom, sa ljudima koji su uz mene ceo život. Te 1991. i 1992. sam prvi put gledao tenis na televiziji, Sampras je igrao finale Vimbldona, osvojio je to, bio prvi na svetu. Inspirisao me je da i ja uzmem reket i ruke i da jednog dana mogu da budem u toj poziciji. Za nekog ko me je inspirisao, kada sam bio mlad, da ga sada prestignem, u jednom od najvećih rezultata koje jedan teniser može da postigne je stvarno nešto fenomenalno i neverovatno.

Nakon Završnog turnira, Novak će se pridružiti srpskom timu i takmičiti se na Dejvis kupu.

Dejvis kup igra se po novom formatu koji su mnogi, poput Saše Zvereva, kritikovali.

– Što se tiče Dejvis kup formata, čuo sam šta je Zverev pričao. Razumem njegov stav jer mislim da je Dejvis kup otišao u potpuno drugu krajnost u toj prvoj godini, pre nekoliko godina, kada se sve odigravalo u jednom mestu, što se meni uopšte nije dopalo, ali mislim i da onaj stari format nije baš najbolji. Ja sam za nešto između, tipa ovako kao što sada pokušavaju da urade, s tim što bih ja ubacio još nekoliko lokacija, da ne bude tri nego šest. Svaka bi ugostila jednu grupu od po tri ekipe i onda da se Fajnal For odigrava gde god da se odredi. Ja bih i taj format, kao i ovaj ovde turnir, izmeštao svake dve godine. Zato što smatram da tako značajan događaju našem sportu bi trebalo da se pomera svake godine zbog promocije i mogućnosti i prilike da se ovaj sport gleda u mestima gde ovaj sport nije toliko popularan. Raduje me što imaju dve lokacije, prvo ide Insbruk, pa se nadam da ćemo iz Austrije da se kvalifikujemo za Madrid u finale.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.