11/10/19 - 11:59h

Đoković: Cicipas je bio bolji igrač, nedostajala mi je oštrina

 

Posle poraza na Mastersu u Šangaju, Novak Đoković rekao je da nije zadovoljan svojom igrom.


Tenis Uzivo live prenos Novak Djokovic

Getty Images Asia

Njega je u četvrtfinalu nakon preokreta eliminisao Grk Stefanos Cicipas, a Đoković kaže da je pobeda bila zaslužena i da bi njegov rival jednog dana mogao da bude svetski broj jedan.

– Zaslužio je pobedu jer je bio bolji igrač u drugom i trećem setu. Počeo sam veoma dobro, ali posle toga nisam bio dovoljno oštar – nedostajalo mi je malo dinamičnog kretanja, malo ubrzanja u udarcima. Nisam cela dva seta imao nijednu brejk loptu – on je servirao dobro i odajem mu priznanje, ali nisam zadovoljan kako sam igrao. – rekao je Novak i dodao:

– Igrao je vrlo kvalitetno, mislim da je uvek uspevao da odigra jako dobar i agresivan prvi udarac posle servisa. Kao što sam rekao, nisam ga naterao da se dovoljno brani, već sam mu davao dovoljno vremena da diktira igru sa osnovne linije. Zaslužo je da pobedi, definitivno ima potencijal da bude broj jedan u budućnosti.

Đokovića su upitali da li je umoran, jer je izgledalo kao da nema energije.

– Ne zapravo. Osećao sam se dobro, ali bio je to jedan od onih dana kada nisam uspeo da pronađem oštrinu koja je neophodna za ovakav tip meča. – odgovorio je on.

Srpski teniser je istakao da za sada i dalje planira da do kraja godine igra samo Pariz i London, a naglasio je da tokom meča nije imao nikakve probleme ni sa ramenom, ni sa laktom.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters, Masters u Šangaju, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.