22/05/21 - 11:36h

“Đoković će preteći Nadala i Federera po broju grend slemova”

 

Nekadašnja teniserka Barbara Šet smatra da će Novak Đoković pobediti Rafaela Nadala i Rodžera Federera u trci za najviše grend slem titula.


Foto: Getty Images AsiaPac

Barbara, koja sada radi koa stručni konsultant “Eurosporta”, kaže da je će najveći broj GS titula prelomiti u proglašenju najboljeg tenisera svih vremena.

– Mislim da će bitka oko toga ko ima najviše grend slemova biti između Novaka i Rafe. Možda Rodžer misli da može da osvoji Vimbldon još jednom, ali biće teško u njegovim godinama i biće teško s obzirom na to da je dugo van tenisa. Volela bih da vidim Rodžera kako osvaja Vimbldon opet. Mora da veruje da to može da uradi, ali dugo je van igre i boleće ga sve ako bude igrao mečeve u pet setova. – rekla je Šet i nastavila:

– Jedan deo odlučivanja oko toga ko je najveći svih vremena će biti na kraju broj grend slem titula. Verujem da će se tako prosuđivati. Svi su igrali u isto vreme, i na kraju krajeva brojevi se računaju. I Novak i Rafa izgledaju fizički dobro za mene, i mislim da će Đoković preteći Nadala i Federera na kraju.

Ona je dodala da se svoj trojici mora odati priznanje.

– Moramo odati priznanje svoj trojici. Neverovatno je šta su uradili za ovu igru. Nikada nećemo iskusiti ovako nešto. Ako osvoje 21, 22, 23 nema veze. Uvek će biti upamćeni kao najveći u ovoj eri, što je jednostavno fenomenalno.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.