09/08/14 - 11:56h

Đoković: “Bilo je trenutaka kada ja, Federer i Nadal nismo razgovarali”

 

Srpski teniser i svetski broj 1 Novak Đoković otkrio je neke zanimljive detalje vezane za odnose trojice najboljih svetskih tenisera već nekoliko godina unazad. Sada su njihovi odnosi sasvim korektni, ali nije bilo uvek tako.

Roger-Federer-Novak-Djokovic-Rafael-Nadal-img22007_668

U ekskluzivnom intervju, u okviru nastupa u jednoj televizijskoj emisiji pod nazivom “20 minuta”, Novak Đoković je govorio o sebi, o budućnosti koja je pred njim, činjenici da će uskoro postati otac, ali se dotakao i teme vezane za odnose među najboljim teniserima današnjice.

Svakako da je u tom kontekstu najzanimljivi odnos trojice najboljih tenisera, Nadala, Federera i Đokovića.

Mogu da kazem da sam se dosta zbližio sa Rafom u toku prošle godine, kada smo igrali egzibicione mečeve u Južnoj Americi. Kada je o Federeru reč, postoji veliki respekt među nama, ali ne mogu reći da mi je prijatelj, jer nismo toliko bliski, ali ne mogu ni reći da je neko koga jedva da poznajem, negde smo između. Ja ću uskoro postati otac, a on je, sa druge strane u toj ulozi roditelja već nekoliko godina, tako da smo na Vimbldonu imali prilike da malo porazgovaramo i da dobijem nekoliko korisnih saveta od njega.”,istakao je Novak.

Njihovo rivalstvo, koje na terenu traje već skoro deceniju, nije uvek bilo obeleženo lepim trenucima. Bilo je momenata kada je između ova tri tenisera bilo dosta tenzije, što je Novak i potvrdio.

Bilo je momenata kada je sve bilo u najboljem redu i bez problema, ali bilo je i trenutaka kada smo imali i lošu komunikaciju i kada nismo razgovarali između sebe u različitim periodima. Ali generalno, uvek smo težili ka tome da izgradimo međusobno poštovanje“, zaključio je Novak.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP Rang Lista, ATP trka, Novak Djoković, Rafael Nadal, Rang Lista, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.