20/07/14 - 18:46h

Đoković-Beker: Respekt iznad svega!

 

Sredinom decembra prošle godine teniskim svetom prostrujala je informacija da je Boris Beker postao novi trener Novaka Đokovića. Mnogi su mislili da je srpski teniser povukao pogrešan potez, a posle neuspeha na Australijan openu i poraza na još nekim turnirima na kojima je Beker bio prisutan, takvih stavova bilo je sve više.

Novak Federer 6

Međutim, nakon Novakovog trijumfa u Londonu, Boris Beker i njegov pozitivan uticaj na srpskog tenisera porasli su u očima javnosti.

On tačno zna sa kakvim izazovima se suočavam sa mentalnog stanovišta, na velikim turnirima i velikim mečevima. Najviše je doprineo sa psihičkog stanovišta zbog svog ogromnog iskustva. Na početku je bilo teško, jer imamo različite karaktere, kao i različit pristup i rutine. Drugačiji smo ljudi i bilo je potrebno neko vreme da počnemo da se razumemo“, istakao je Đoković.

Beker je potvrdio Novakov stav, istakavši njihove razlike u karakteru, ali i činjenicu da je njihov odnos izrazito profesionalan.

Imamo neverovatnu količinu međusobnog poštovanja. Shvatam ga veoma ozbiljno i volim da mislim da i on mene doživljava na isti načina. Istina, smejemo se zajedno i blizak sam i sa ostalim članovima njegove porodice, ali da li smo prijatelji? Hajde da to kažemo na ovaj način, radije ne bih išao s njim na momački provod na Ibici“, reči su legendarnog Nemca.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, ATP trka, Boris Beker, Novak Djoković, Rang Lista, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.