10/10/21 - 14:32h

Dokić: Umalo sam sebi oduzela život

 

Povodom 10. oktobra, Dana mentalnog zdravlja, nekadašnja četvrta teniserka sveta Jelena Dokić otkrila je da je bila blizu toga da oduzme sebi život.


Jelena Dokic

Ona je na društvene mreće okačila svoju fotografiju uz tekst:

– Ova fotografija me uvek rastuži i donese određeni bol. Nastala je tokom perioda mog života kada sam imala depresiju, anksioznost i panični poremećaj. Samo par godina kasnije, umalo sam oduzela sebi život. A danas sam u potpuno drugom svetu.

Nakon što sam uspela da se izborim sa svim privatnim izazovima i da izađem na drugu stranu, znam kako je važno da si u konstantnom kontaktu sa ostalim ljudima oko sebe. A znam i da nisu svi dovoljno srećni da imaju takvu mogućnost. Zato je danas jako važno da se podigne svest o mentalnom zdravlju i problemima.

Možda ne deluje kao velika stvar to što neko ima probleme takve prirode, ali ako znate da imate podršku sa strane, to pravi veliku razliku. Važni su porodica, prijatelji… Priželjkivala sam da se tada čujem sa još više ljudi. Tako da vas molim da pružite podršku svakome, jer nikada ne znate kroz kakvu borbu u tom trenutku prolaze.

Ljudi nekada umanjuju vrednost obične poruke ili poziva. Ne treba vam mnogo vremena ili truda, a zapravo mogu da imaju veliki uticaj. Znam koliko je meni to značilo na svakom nivou. Mora se više razgovarati o ovoj temi. Brinite se o sebi, ali i o drugima i to je poruka koju treba poslati na ovaj dan.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Jelena Dokić, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.