29/04/16 - 18:21h

Dodig režirao skandal u Minhenu (Video)

 

Hoćeš li da se pose..m na teren, upitao je revoltirani Ivan Dodig sudiju u jednom trenutku.

youtube/screenshot

youtube/screenshot


U živopisnom, pomalo skandaloznom i na trenutke komičnom meču, Ivan Dodig se oprostio od ATP turnira u Minhenu porazom od Dominika Tima u četvrtfinalu, 6-4, 4-6, 6-3. Mnogo više od rezultata, pamtiće se Dodigove rasprave sa sudijom Demianom Štajnerom.

Dijalozi za antologiju odvijali su se početkom trećeg seta, u trenucima kada je Tim krenuo po prvi brejk. Kod vođstva 1-0 i 30-30 na Dodigovom servisu, Austrijanac je promašio ritern, a nakon toga je pozvao Štajnera da proveri trag drugog servisa. Kako je u međuvremenu prošlo 10-ak sekundi, Dodig je smatrao da se poen ne može ponavljati. Štajner je, međutim, dosudio da je servis u autu.

Ne možeš to raditi, ne možeš! Poen je gotov, nije me briga je li bio aut! Poen je moj – počeo je vikati na sudiju.

Trenutak kada je Hrvat izgubio živce nalazi se na 8:20 u ovom snimku.

Argentinac nije popustio, a Dodig je pozvao supervizora Gerija Armstronga. To mu nije pomoglo, Tim je osvojio gem i poveo 2-0.

Tek posle toga kreće spektakl. Nakon što je zaradio opomenu, iznervirani Dodig je uzvratio sudiji: „Sram te bilo“. Protestno je seo na klupu i zatražio pauzu za WC, iako je trebalo da se odigra još jedan gem. Štajner ga, naravno, nije pustio.

Želiš li da se poser.. ovde? – pitao je Dodig.

Ne želim da se poser.. ovde, ali moramo nastaviti sa igrom. Možeš ići pre nego što serviraš – odgovorio je sudija.

Štajner nije imao izbora nego da opet pozove Armstronga: „Ger, on želi na WC, a mora da se odigra još jedan gem.“ Supervizor se vratio, shvatio da više nema smisla raspravljati s Dodigom i izmislio vanrednu pauzu za WC („Emergency toilet break“), što u ATP-jevim pravilima ne postoji.

Nakon što je obavio hitan posao, Dodig je izgubio još jedan gem, ali je posle promene strana uspeo da vrati brejk i izjednači na 3:3. Ipak, Tim je tada ubacio u više brzinu i lako priveo meč kraju.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Ivan Dodig, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.