23/04/22 - 11:43h

Do večne pobede ide jedan moćni um

 

Još jedan tekst. Još jednom on. Ali svet prosto nikako da shvati.


Novak Djokovic

Početak godine i neizvesna predizborna politička situacija zadesiće državu kengura, Australiju, koja će 108. put u svojoj istoriji održati Australian Open. Kakva je to bitka bila. Granična policija uspešno je branila ulazak najopasnije pretnje po državu Australije, da bi nakon proboja i uslaska te opasnosti morao da reaguje čak i sud. Dobivši pravdu, morao je da se umeša i ministar. Ozbiljna borba, ponovo sud i politika Australije je uspela. U neizvesnom petom setu, uspešno su slomili jednu igru i pobedili. Svet je tada shvatio da može to i bolje. 16. januara deportovana je najopasnija i najveća pretnja po jednu državu, deportovan je Novak Đoković. Do pre par meseci prozivan za najvećeg od svih, odjednom prestavlja samo pretnju za svet. Da li znamo žašto? Pa hteo je da igra. Sport koji voli, sport koji ceni i u kojem uživa. Ali da ne pričamo više o toj situaciji, nije on izgubio, izgubio je sport. Izgubio je tenis. Nakon toga, shvativši da se može sve, krenule su i druge zabrane učešća, ne samo za njega nego i za druge tenisere a najskorija je zabrana učešća ruskim i beloruskim teniserima na Vimbldonu. Ovo su veoma ozbiljne teme.
Da li je tenis samo sport? Ili jedna opasna politička igra? Kako da u njemu uživamo, ako će drugi da narušavaju dugogodišnji mir?

    DA LI STE ZNALI?

  • Novak Đoković je rekorder po broju osvojenih titula na Srbija Openu, trijumfovao je 3 puta.

Uz samo 6 odigranih mečeva, Novak Đoković i dalje traži svoju igru. I dalje traži sebe, svoje udarce, svoj um. Nakon dosta bolnih nepravednih situacija, poput diskvalifikacije sa US Open-a, užasnog početka godine, ali i pravednih poraza u veoma emotivno teškim mečevima, znamo da se Novak uvek vraćao još spremniji i jači. Da li to možemo očekivati i sada? Šta je to kod njega posebno? Forhend? Bekhend? Servis? Ne.h Mnogi teniseri su možda i po kvalitetu tih udaraca slični njemu, neki čak i za nijansu bolji, ali opet postoji ta minimalna razlika koja napravi veliko odstupanje.
To je njegov um. Revolucionaran i čist. Želja, motiv i posvećenost vode Novaka na put koji sada traži.
Znajući da su mu reprezentativna takmičenja uvek davala dodatnu snagu, možda će i ovaj turnir, Srbija Open, biti prektretnica u ovoj godini za našeg tenisera. Do večne pobede, istorijskog broja jedan, deli ga još mali broj nedelja, svega 11. A mi verujemo da je to postala još jedna njegova želja.

Srećno šampione!

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.