07/04/12 - 17:24h

DK: Zimonjic i Bozoljac izgubili, Ceska vodi 2:1

 

Teniska reprezentacija Češke nalazi se na korak od plasmana u polufinale Dejvis kupa pošto posle dva dana vodi protiv Srbije sa 2-1 u pobedama. Drugi poen Česima doneli su Radek Štepanek i Tomaš Berdih koji su u duelu dublova pobedili Nenada Zimonjića i Iliju Bozoljca sa 3:0, po setovima 6:4, 6:2, 7:6(4).

Ilija Bozoljac, Nenad Zimonjic

U prva četiri gema nije bilo brejk lopti. Česi su u prvom gemu napali servis Zimonjića, osvojili su dva poena igrom sa Bozoljcem, ali je Ilija uzvratio i Srbija je povela. Berdih je bio mnogo ubedljiviji za izjednačenje, kao i Bozoljac u sledećem servis gemu Srbije, koja nije stigla do brejk šanse ni na servis Štepaneka (2:2). Međutim, češki tandem uspeo je da stigne do brejka u petom gemu. Naš tim ovaj put je osvojio smao jedan poen na servis Zimonjića, i to prvi, jer su Berdih i Štepanek vezali tri poena, a onda posle mreže Zimonjića iskorisili prvu šansu za vođstvo. Odmah su je kapitalizovali na servis Berdiha za 4:2. Nastavljeni su problemi našeg dubla i u sledećem gemu, Česi su stigli do dve brejk lopte, Zimonjić i Bozoljac su spasili obe, da bi konačno vezali dve poena i smanjili rezultat. Ovaj poen vratio je samopouzdanje našem timu, Zimonjić je odlično odigrao na servis Berdiha i vratio brejk za 4:4. Međutim, naš najbolji dubl igrač ponovo je bio neubedljiv na servisu, Česi su dobrim riternom Štepaneka stigli do nove brejk šanse, a frohend Berdiha nije uspeo da vrati Bozoljac i domaćin je poveo sigurnim servisom dobio prvi set 6:4.

U drugom setu Česi su bili još ubedljiviji. Uspeli su Štepanek i Berdih čak dva puta da oduzmu servis našim teniserima, što je u dublu ogromna prednost. Srpski par imao je u šestom i osmom gemu po dve brejk šanse, nije ih iskoristio i domaćin je posle sat i 18 minuta imao velikih 2:0 u setovima – 6:2.

Treći set počeo je savršeno po srpski dubl. Zimonjić i Bozoljac oduzeli su protivnicima servis, uspeli su da dobiju po jedan servis gem i povedu sa 3:0 uz put spasavši ćak šest brejk lopti rivala. Česi su ipak u petom gemu vratili brejk i to na nesvakidašnji način. Srpski dubl je na servis Bozoljca imao 40:0, ali Česi su dobili čak pet vezanih poena i uspeli da smanje na 3:2. U nastavku seta nije bilo brejkova, pa se ušlo u taj-brejk. Česi su počeli bolje, uz jedan mini-brejk su poveli sa 3:0, ali Zimonjić i Bozoljac su uspeli da se vrate dobivši takođe tri vezana poena. Odlučujući je bio deveti poen, pri rezultatu 4:4 Česi su imali dosta sreće pošto je loptica zakačila mrežu i prešla na našu stranu, a nakon toga dobili su još dva servisa koja su pretvorili u poene i pobedu posle 2h i 23 minuta.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Dejvis Kup, Ilija Bozoljac, Nenad Zimonjić, Srbija- Češka, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.