06/03/16 - 18:09h

DK: Novak nakon pet sati borbe doneo bod Srbiji

 


Novak Đoković nakon pet sati igre pobedio Mihaila Kukuškina sa 3:2 i produžio nadu Srbije za plasman u naredno kolo Dejvis kupa. Da bi se to i desilo, Viktor Troicki moraće da slavi u meču protiv Nedovjesova.

N. Đoković67466
M. Kukuškin76632
Novak Djokovic

Novak Djokovic

Nakon sigurnih 2-2 na početku prvog seta, Novak se mučio da dođe do 3:2, a potom propustio i priliku za brejk.
U neizvjesnom nastavku, sa puno neiskorištenih brejk prilika, oba tenisera su sačuvala svoj servis i usledio je trinaesti gem.
Đoković je otvorio taj brejk osvojenim servisom, a onda oduzeo jedan Kukuškinu, ali se na kratku pauzu otišlo pri rezultatu 3:3. I u nastavku teniseri prepuštaju poene protivniku na svoj servis, a prvi do set lopte dolazi Mihail Kukuškin. Novak uspešno preseca tu priliku, ali u naredna dva poena svojim greškama prepušta Kazahstancu prvi set sa 6:7(8) posle sat i 14 minuta igre.

U drugom setu, Novak odmah pravi brejk koji osigurava u servis gemu bez izgubljenog poena. U četvrtom gemu pri rezultatu 30:40, sudija je rekao da je Novakov servis as, na šta se (sa zakašnjenjem) Kukuškin pobunio. Iznerviran Novak zatražio je čelendž koji je pokazao da je njegov servis aut, pa je Kazahstanac na drugi servis Đokovića uspeo da izjednači rezultat na 2:2. Đoković je odmah vratio brejk, ali Kazahstanac veže dva uzastopna gema za 4:3. U nastavku srpski teniser bez izgubljenog poena dolazi do poravnanja, a nakon 13 minuta igre u deveom gemu Kukuškin dolazi do 4:5 na svoj servis.
Kako je vreme odmicalo, oba tenisera su igrala sigurno na svoj servis, pa se kraj i ovog seta nadzirao u taj brejku. Samo što za razliku od prvog, srpski teniser sada nije dozvolio iznenađenje i sa sigurnih 7:2 poravnao rezultat u setovima.

Treći set Kazahstanac otvara sa dva vezana gema. Novak osvaja svoj servis gem bez izgubljenog poena, i nakon druge serije od dva vezana gema Kukuškina,Đoković osvaja gem za 2:4. U nastavku oba tenisera prave brejk i Novak pri rezultatu 3:5 uspešno servira za ostanak u setu, ali u svom narednom servis gemu Kukuškin dolazi do 4:6 i vođstva od 1:2 u setovima.

Četvrti set oba tenisera započinju sa osvojenim servis gemovima uz manje probleme. U šestom gemu Đoković pravi brejk što izaziva erupciju oduševljenja u dvorani “Aleksandar Nikolić“, i Novak odmah na svoj naredni servis pravi prednost 5:2. Kazahstanac osvaja svoj servis i ostaje u setu nakon što je Nole proklizao i poslao lopticu u mrežu, ali već u narednom Nole servira za 6:3 i osigurava peti set.

Novak na startu petog seta pravi brejk i vešto čuva svoj servis, ali isto to čini i Kukuškin. U sedmom gemu petog seta, Đoković pravi i drugi brejk, i odlazi na osnovnu liniju kako bi svojim servis gemom obezbedio bod Srbiji.
Sa samo jednim izgubljenim poenom, Novak dolazi do osvajanja petog seta i ovog meča.
Srbija – Kazahstan 2:2!

U nastavku, Viktor Troicki će igrati protiv Aleksandra Nedovjesova, a i taj meč možete pratiti našem sajtu.

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Dejvis Kup, Novak Djoković, Srbija - Kazahstan, Teniseri, Vesti


Komentari: 3

 
velimir March 6, 2016 Odgovori

bravoooooooooooooooooooooooooooooooo Tako je NOLE

 
Dragana March 6, 2016 Odgovori

Svaka cast Nole

 
Mirko March 6, 2016 Odgovori

Cestitke! 🙂

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.