13/09/13 - 17:56h

DK: Novak doneo prvi poen, Srbija vodi 1:0!

 

Srpski tensier Novak Đoković doneo je prvi poen reprezentaciji Srbije u pulufinalu Dejvis kupa protiv Kanade. Srbin je bio bolji od Vašeka Pospišila rezultatom 3:0, po setovima 6:2, 6:0, 6:4. U nastavku večeri na programu je duel između Janka Tipsarevića i Miloša Raonića.

N. Đoković666
V. Pospišil204
Novak Djokovic, Srbija-Kanada, 13 sept

Photo by TenisUzivo.com

Duel je počeo sigurnim servisima sa obe strane. Prvo je Pospišil lako osvojio gem za 1:0, a potom je Nole uzvratio za 1:1. Treći gem počeo je sjajnim servisima Vašeka Pospišila, on je imao i 40:0, ali je od tada Đoković stigao do brejk lopte, međutim prvu je uspeo da spasi Kanađanin, a kasnije i povede sa 2:1. Ta prednost nije dugo trajala, Srbin je lako uzvratio i preneo pritisak na drugu stranu – 2:2. U petom gemu Novak je imao još jednu brejk šansu, ali prvu nije uspeo da iskoristi. Međutim, u nastavku gema dobio je još jednu šansu za oduzimanje servisa Pospišilu. Ovu priliku Nole nije propustio i prvim brejkom u ovom meču poveo sa 3:2. U narednom gemu Novak Đoković je materijalizovao stečenu prednost – 4:2, posle 27 minuta igre. U sedmom gemu, na servis Pospišila, Novak je još jednom napravio brejk, poveo sa 5:2, a potom u narednom osvojio prvi set konačnim rezultatom 6:2.

Novak Djokovic, Srbija-Kanada, 13 sept

Photo by TenisUzivo.com

Novak Đoković je dobru energiju i igru preneo i na početak drugog seta, te je posle velike borbe u prvom gemu napravio brejk, poveo sa 1:0, a potom već u narednom materijalizovao stečenu prendost za velikih 2:0, na startu drugog dela igre. U trećem gemu Nole je nastavio sa dominacijom. Iskoristio je jednu od dve brejk lopte i uvećao prednost na 3:0. U sledećem gemu Srbin je samo potvrdio prednost – 4:0. U nastavku seta Novak Đoković je nastavio da dominira. On je u petom gemu opet napravio brejk za prednost od 5:0, a potom i rešio drugi set u svoju korist maksimalnim rezultatom od 6:0.

Novak Djokovic, Srbija-Kanada, 13 sept

Photo by TenisUzivo.com

Treći set počeo je isto kao i drugi. Kanađanin je servirao, imao je gem loptu, ali je Novak bio sjajan, agresivan i napravio je brejk, a potom i materijalizovao prednost za velikih 2:0 na startu ovog seta. U trećem gemu trećeg seta Vašek Pospišil je posle sat vremena igre osvojio gem u ovom duelu i smanjio prednost Đokovića na 2:1. Naredna dva gema bila su sigurna za oba igrača, te je rezultat posle njih bio 3:2 za Novaka. U nastavku seta, opet su teniseri „čuvali“ svoje servise – 4:3. U narednom periodu ovog seta igrlo se gem za gem, te je Srbin ovaj deo igre rešio u svoju korist rezultatom 6:4, za konačnih 3:0 u prvom meču dana.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Dejvis Kup, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
MANUEL MIRKOVIC September 14, 2013 Odgovori

Novak ga je pocistio

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.