13/09/13 - 22:53h

DK: Miloš bolji od Janka posle maratona, Srbija – Kanada 1:1!

 

Srpski teniser Janko Tipsarević poražen je u drugom meču polufinala Dejvis kupa. Bolji od Janka bio je Miloš Raonić posle nešto više od četiri sata igre rezultatom 3:2, po setovima 5:7, 6:3, 3:6, 6:3, 10:8. Sutra je na programu dubl meč, za Srbiju su prijavljeni Zimonjić i Bozoljac, a za Kanadu Nestor i Pospišil. Taj duel počinje sutra od 16 časova.

J. Tipsarević73638
M. Raonić563610
Janko Tipsarevic, Davis Cup 2013 - Serbia-Canada (Photo by Clive TenisUzivo.com)

Janko Tipsarevic

Meč je počeo sigurnim servisima Miloša Raonića kojim je on stekao prednost od 1:0 na startu duela. U drugom gemu Janko se susreo sa brejk loptama, nije uspeo da odbrani svoj servis, te je Kanađanin poveo sa 2:0, a potom i materijalizovao stečenu prednost za velikih 3:0 na startu meča. U četvrtom gemu Tipsarević je osvojio prvi gem u ovom meču i smanjio rezultat na 3:1. U narednom gemu Janko je nastavio da „pritiska“ servis protivnika , ali nije uspeo da napravi brejk, te je Kanađanin stekao prednost od 4:1. Šesti gem pripao je Janku Tipsareviću koji je smanjio prednost na 4:2. U narednom gemu Tipsarević je bio sjajan, dobio je priliku za brejk i iskoristio je, te smanjio rezultat na 4:3, a potom i materijalizovao dobijeno izjednačivši rezultat na 4:4. Miloš Raonić je u nastavku seta uspeo da povrati svoj servis, te je osvojio deveti gem za prednost od 5:4. U nastavku seta Janko Tipsarević je bio fenomenalan. On je osvoji tri gema za redom i sjajno rešio prvi set u svoju korist rezultatom 7:5.

Janko Tipsarevic vs. Milos Raonic - Srbija-Kanada, 13 sep. 2013 - Dejvis Kup

Photo by TenisUzivo.com

Drugi deo igre počeo je dobrim servisima sa obe strane, te su i Janko i Miloš „čuvali“ svoj servis u prva četiri gema – 2:2. U narednim gemovima Raonić je prvo stekao prednost od 3:2, a zatim i imao brejk lopte na servis Tipsarevića, međutim Janko se „izvukao“ iz teške situacijei izjednačio na 3:3. U nastavku seta samo je Miloš Raonić bio na terenu. Kanađanin je osvojio tri gema za redom, napravio brejk za 5:3, a potom i osvojio drugi deo igre rezultatom 6:3, za izjednačenje u setovima – 1:1.

Treći set počeo je dobrim servisima Janka Tipsarevića, koji je poveo sa 1:0, a potom je Srbin iskoristio jednu od dve brejk lopte i stekao prednost od 2:0. Naš teniser je nastavio sa dobrom igrom i u trećem gemu, pa mu je to donelo velikih 3:0 na startu trećeg seta. Naredna dva gema bila su sigurna za oba tenisera, te je Janko sačuvao svoju prednost – 4:1. U nastavku seta prvo je Raonić smanjio na 4:2, a onda je popularni Tipsa osvojio još jedan gem i poveo sa 5:2. U osmom gemu sjajnim servisima je Miloš smanjio na 5:3, ali je Janko Tipsarević u narednom gemu ipak uspeo da treći set reši u svoju korist rezultatom 6:3.

Janko Tipsarevic vs. Milos Raonic - Srbija-Kanada, 13 sep. 2013 - Dejvis Kup

Photo by TenisUzivo.com

Četvrti set počeo je kao i treći. Prvo je Raonić sjajnim servisima stekao prednost od 1:0, zatim je Janko uzvratio na 1:1, da bi potom i naredna dva gema osvojio Kanađanin. On je prvo osvojio gem na svoj servis, a zatim je i napravio brejk za prednost od 3:1. Međutim, Janko se nije predavao, te je već u narednom gemu pokušao da vrati brejk, ali nije uspeo pa je Miloš Raonić povećao prednost na 4:1. U nastavku seta brejkova nije bilo, Raonić je čuvao stečenu prednost, pa je posle osam gemova bilo 5:3 za Kanađanina. U narednom gemu Miloš Raonić je dobrim servisima došao do četvrtog seta koji je osvojio rezultatom 6:3, za izjednačenje – 2:2.

Janko Tipsarevic vs. Milos Raonic - Srbija-Kanada, 13 sep. 2013 - Dejvis Kup

Photo by TenisUzivo.com

Peti, odlučujući set, počeo je servisima Janka Tipsarevića koji je bio siguran i osvojio prvi gem – 1:0. U naredna dva gema i jedan i drugi teniser bili su koliko-toliko sigurni sa svojim servisima, pa je Janko i dalje vodio, sada sa 2:1. Ni u četvrtom i petom gemu nije bilo brejkova, pa je Tipsarević imao prednost od 3:2. U sledećem gemu Raonić je sjajnim servisima izjendačio na 3:3, ali je Tipsa već u narednom osvojio novi gem na svoj servis i stekao prednost od 4:3.

Janko Tipsarevic vs. Milos Raonic - Srbija-Kanada, 13 sep. 2013 - Dejvis Kup

Photo by TenisUzivo.com

Osmi gem bio jako zanimljiv. Janko je bio izuzetno agresivan, ali nije došao do brejk lopte, te je Kanađanin opet došao do izjedančenja, ovoga puta bilo je 4:4. U devetom gemu Tipsarević je ponovo stekao prednost i naterao Raonića da u narednom gemu servira za opstanak u meču – 5:4. Međutim, Miloš nije podlegao pritisku, pa je izjednačio na 5:5. U nastavku seta Janko je opet bio siguran sa svojim servisom i ponovo došao do prednosti, sada je bilo 6:5, ali se Raonić opet nije dao u sledećem gemu – 6:6. U naredna dva gema ništa se nije promenilo – 7:7. Sve je ostalo isto i posle naredna dva gema – 8:8. U sedamnaestom gemu Miloš Raonić je došao do dve brejk lopte, iskoristio je prvu i poveo sa 9:8. Sledeći gem bio je rutisnki za Kanađanina, koji je peti set rešio us voju korist rezultatom 10:8.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Dejvis Kup, Janko Tipsarevic, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.