14/09/14 - 16:28h

DK: Lajović pao posle maratona, Indija – Srbija 2:2!

 

Srpski teniser Dušan Lajovič poražen je u prvom meču trećeg dana Dejvis kupa. Bolji od našeg tensiera bio je Indijac Somdev Devarman rezultatom 3:2, po setovima 2:6, 6:4, 4:6, 6:3, 6:2 nakon više od tri sata igre. Sada je rezultat u ovom meču 2:2, a poslednji će na teren Filip Krajinović i Juki Bambri.

D. Lajović64632
S. Devarman16466
Dusan Lajovic

Dusan Lajovic

Duel je počeo sigurnim servisima sa obe strane, a onda je Dušan Lajović uspeo da napravi brejk za 3:1, a potom i nastavi sa dominacijom, te novim brejkom u šestom gemu i potvrdom istog u sedmom osvoji prvi deo igre rezultatom 6:2.

U drugom setu Somdev Devarman je bolje „čuvao“ svoj servis, a to je dobro radio i naš teniser sve do pred sam kraj seta, kada je Indijac uspeo da opduzme servis Srbinu i u desetom gemu izjednači rezultat na 1:1 u setovima, osvojivši drugi period sa 6:4.

Dobro raspoloženje iz drugog seta Somdev je preneo i u treći, pa je na startu, tj. u drugom gemu, napravio brejk i poveo potom sa velikih 3:0. Dobra igra mu se raspala kada je Dušan Lajović prvo vratio brejk za 3:4, potom izjednačio, a onda novim oduzetim servisom uspeo da povede sa 5:4, da bi potom materijalizovao stečeno i sjajnim povratkom, od 1:4 napravio konačnih 6:4 za prednost Srbije od 2:1 u setovima.

Četvrti set počeo je sigurnim servisima, ali je Somdev Devarman u četvrtom gemu ipak prvi stigao do brejka i prednosti od 3:1, ali je Dušan Lajović već u narednom gemu napravio ribrejk. Međutim tu brejkovima nije bio kraj. Prvo je već u sledećem gemu Indijac opet oduzeo servis Dušanu i poveo sa 4:2, da bi Lajović odmah uzvratio, smanjio na 3:4, ali ni tada nije potvrdio stečeno, već je Devarman novim brejkom došao do 5:3, zatim ga potvrdio i osvojio set rezultatom 6:3.

Peti set počeo je sigurnim servisima, a onda je Somdev Dveraman opet prvi stigao do brejka i posle tri gema poveo sa 2:1, a potom i potvrdio stečeno za 3:1. U nastavku seta brejkova nije bilo do sedmog gema kada je Indijac ponovo napravio isti, a potom ga i potvrdio za konačnih 6:2 i povratak Indije u ovaj Dejvis kup meč, u kome je sada rezultat 6:2.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Dejvis Kup, Dušan Lajović, Srbija - Indija, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.