14/09/23 - 17:07h

DK: Kanađani šokirali Italijane, Amerikanci bolji od Hrvata u “Gripama”

 

Puno iznenađenja, domaći teren odbranjen samo u Mančesteru!


Puno neočekivanih rezultata na startu grupne faze – Češka salvadala Španiju u Valensiji, Kanada Italiju u Bolonju, a neuspešna je kao domaćin bila i selekcija Hrvatske.

Poslednjepomenuti ishod se ne može podvesti pod senzaciju, ali su domaći zahvaljujući Borni Boji imali odličnu priliku da slave u Splitu.

Mekenzi Mekdonald (39) je najpre opravdao ulogu favorita protiv Dina Prizmića (168)- 6:4, 6:2.

A onda, može se reći dva po malo iznenađujuća rezultata. Jeste Borna Gojo u mnogo boljoj formi, ali je Frensis Tijafo kao 11. na svetu ipak bio favorit. Međutim, Hrvat je slavio 6:4, 7:6 (8:6), pa je odlučio dubl.

Tu Hrvati tradicionalno dobro stoje, a zadatak da donesu poen za pobedu pripao je dubl majstorima Mati Paviću i Ivanu Dodigu. Međutim, Krajček i Ram su bili bolji – 7:6, 6:7, 6:2, pa je ukupni trijumf pripao Sjedinjenim Američkim Državama.

Rezultatom 2:1 Britanci su pobedili Australiju u Mančesteru. Ali meč nije imao toliku neizvesnost kao onaj u Splitu. Sve je bilo rešeno već posle singla, pošto su Britanci dobili oba, doduše gusto.

Prvo je Drejper savladao Kokinakisa 6:7(6), 6:3, 7:6(4), da bi potom Evans dobio De Minora 6:1, 2:6, 6:4. Utešni bod, koji bi mogao da znači u slučaju nekog kruga, Australijancima je doneo dubl Ebden/Pursel. Oni su u dva seta dobili Evansa i Skupskog 7:6(5), 6:4.

Kanađani su u Bolonji, takođe posle dva singla, osigurali pobedu nad domaćinom Italijom. Posao za aktuelnog šampiona Dejvis kupa odradili su Galarno protiv Sonega 7:6(8), 6:4 i Dijalo protiv Muzetija 7:5, 6:4.

Najveća borba vodila se u dubl meču. Ali posle tri naporna seta par Pospišil/Galarno doneo je Kanadi i treći poen pobedom nad Bolelijem i Arnaldijem 6:7(4), 6:4, 7:6(3).

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Turniri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.