08/04/12 - 16:06h

DK: Janko malerozni, Ceska u polufinalu

 

Dejvis kup tim Srbije posle tri dramatična taj-brejka u kojima je Tomaš Berdih imao više sreće od Janka Tipsarevića ispada u četvrtfinalu. Češka – Srbija 3:1, Ćeška ide u polufinale…Konačan rezultat bio je, po setovima 7:6(6), 7:6(6), 7:6(7) posle tri sata i 45 minuta.

Janko Tipsarevic, Getty Images

Janko Tipsarević

Janko Tipsarević je imao brojne prilike u duelu sa Berdihom, ali nije ih iskoristio. U prvom i drugom setu je servirao pri vođstvu od 5:4, u taj-brejku drugog seta imao je set loptu, u 12. gemu trećeg seta imao je još dve vezane set lopte, ali najveću priliku propustio je u 13. gemu trećeg seta kada je imao 6:2 i četiri set lopte. Berdih je ipak na volšeban način uspeo da se izvuče i obezbedi ključan poen svom timu.

Berdih je vrlo brzo posle starta meča došao do prilike za brejk, ali je Janko uspeo da se odbrani i povede sa 1:0. U naredna dva gema obijica su bili sigurni pri svojim servisima, pa je Tipsarević zadržao prednost. Čeh je u tim trenucima bio znatno sigurniji, ali veće neizvesnosti pri servis gemovima nije bilo. Sve to se promenilo u sedmom gemu, kada je Berdih imao novu šansu da oduzme servis Janku, ali se on spasao i poveo sa 4:3. odmah potom srpski teniser je zaigrao agresivnije i odmah došao do brejka i prilike da u narednom gemu servira za set. Ipak, Janka je u tim trenucima mučila noga, pa je Čeh odmah uzvratio brejkom za 5:4, a potom i izjednačio. Pošto su i Janko i Berdih osvojili svoj naredni servis gem, set je ušao u taj brejk. Tipsarević je imao prednost od 5:3, pre nego što je Čeh sa tri uzastopna poena preokrenuo. Iako je srpski teniser uspeo da odbrani prvu set loptu svog rivala, drugu nije, pa je Berdih dobio taj brejk sa 8:6 i poveo sa 1:0 u setovima.

Berdih je u drugom setu nastavio u istom ritmu, pa je u drugom gemu već došao do brejka za 2:0, da bi Janko uzvratio i izjednačio. Do devetog gema nije bilo izglednijih prilika za brejk, pa je Čeh uvek dolazio do prednosti, a Tipsarević izjednačavao. Baš tada srpski teniser je došao do dve brejk šanse i iskoristio je već prvu posle dvostruke servis greške Berdiha i poveo je sa 5:4. Ipak, priliku da odservira za izjednačenje u narednom gemu nije ni imao, pošto mu je Berdih istom merom uzvratio. Usledila je žestoka borba za šesti gem, Tipsa je snažno pritisnuo rivala, ali se Berdih ipak izvukao i poveo 6:5. Janko je odmah uzvratio i stigao do novog taj-brejka. Ni ovaj put srpski teniser nije uspeo da nadigra Čeha, Berdih je ponovo sa 8-6 stigao do seta i 2-0 za Češku.

Ni treći set nije doneo ništa novo, Berdih je imao jednu brejk šansu, ali su ipak oba tenisera čuvala svoj servis (2:2). Međutim, Tipsarević nije dugo izdržao pritisak, pa je Čeh prvim brejkom u setu poveo 4:3. Delovalo je u tim trenucima da je Tipsarević izgubljen i da će Berdih lako privesti meč kraju, ali to se nije dogodilo.

Srpski teniser uzvratio je napravivši brejk bez izgubljenog poena, a onda je dobio uz malo problema i svoj servis gem za 5:4. Veliku priliku da završi set Janko je propustio u 12. gemu kada je imao dve vezane set lopte na servis Berdiha. Čeh je ponovo uveo set u taj-brejk, a onda je Tipsarević uspeo da propusti nešto što se zaista retko propušta.
Odličnom igrom Janko je stigao do 6:2 i čak četiri set lopte, ali Berdih se izvukao i dobio ovaj taj-brejk 9:7 za konačnih 3:0.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Dejvis Kup, Janko Tipsarevic, Srbija- Češka, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.