13/04/17 - 13:38h

DK: Francuzi bez Conge i Rolan Garosa!

 

Selekcija Francuske neće dočekati Dejvis kup tim Srbije na Rolan Garosu, kako su mnogi priželjkivali, niti će u svojim redovima imati najboljeg igrača, Congu.


Zimbio

U polufinalnom meču Svetske grupe Dejvis kupa, u kome Francuska dočekuje Srbiju, “galski petlovi” definitivno u svojim redovima neće imati Žoa Vilfreda Congu.

Selektor Janik Noa neće moći da računa na najboljeg domaćeg igrača – on je istakao da mu je Conga još na kraju prošle godine poručio da će u ovoj godini propustiti mečeve nacionalnog tima.

Pokušavao sam da ga ubedim da se predomisli, ali ne vredi. Sa druge strane nemam šta da mu zameram, jer me je obavestio na vreme. Svi znamo šta se dešava i svi smo mirni rekao je Noa.

Teniski savez Francuske je saopštio da želja domaćih reprezentativaca da meč sa srpskim Dejvis kup timom bude odigran na Rolan Garosu – neće biti ispunjena, iz razloga rekonstrukcije stadiona. Stoga je nacionalni savez raspisao konkurs za prijavu gradova koji žele da organizuju ovaj događaj. Istakli su i poseban uslov: meč mora da se odigra na šljaci.

Srbiju bi u meču za finale trebalo da predvodi Novak Đoković, kako je sam najavio posle trujumfa nad Špancima u Beogradu.

Polufinalni mečevi Dejvis kupa su na programu od 15. do 17. septembra. U drugom polufinalu Belgija će ugostiti Australiju.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Janik Noa, Vesti, Žo-Vilfred Conga


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.