17/07/15 - 17:54h

DK: Filip poražen, Argentina vodi 1:0!

 

Srpski tensier Filip Krajinović poražan je u prvom meču četvrtfinala Dejvis kupa između Argentine i Srbije! Bolji od našeg igrača bio je Leonardo Majer sa 3:0, po setovima 6:4, 6:2, 6:1 nakon jednog sata i 41 minuta igre. Ostalo je da se danas odigra još jedan susret u Buenos Ajresu, a na teren će Viktor Troicki i Federiko Delbonis.

F. Krajinović421
L. Majer666
Filip Krajinovic

Filip Krajinovic

Prvi meč ovog četvrtfinalnog para počeo je sigurnim servisima sa obe strane terena, a onda su u naredna dva gema imali i Srbin i Argentinac po brejk proliku, ali je nisu iskoristili, te je rezultat nakon četiri odigrana gema bio izejdnačen – 2:2. Nastavak donosi opet sigurnu igru sa obe strane, a onda je u osmom gemu Leonardo Majer došao do dve nove brejk šanse, međutim Filip se još jednom “izvukao” i došao do 4:4. Argentinac je potom dobro servirao, a kada je naš igrač imao pritisak da mora osvojiti gem ili će igubiti set, poklekao je, dozvolio je rivalu 15:40, dve set lopte, a ovaj je korišćenjem prve došao do konačnih 6:4.

Start drugog seta teniser iz Argentine odigrao je u zaletu sa kraja prvog dela. Prvo je sjajno servirao, a potom u drugom gemu, koji je trajao blizu deset minuta, žestoko pritisnuo servis Krajinovića, došao je i do pet prilika da oduzme servis našem teniseru, a iskoristivši poslednju dolazi do 2:0, da bi zatim fantrastičnim servisima i igrom materijalizovao stečeno za velikih 3:0, ankon svega 18 minuta igre u drugom setu. Nastavak nije doneo ništa novo, a Leonardo Majer je lako priveo set kraju, napravivši još jedan brejk u poslednjem gemu za konačnih 6:2.

Početak trećeg seta bio je dobar za obojicu tensiera, pa su sigurnim servisima osvojili svoje prve gemove. Međutim, slabu igru Filipa Krajinovića Argentinac je uspeo da iskrosti već u četvrtom gemu kada je uspeo da mu oduzme servis iskoristivši prvu brejk priliku, a onda i potvrdi stečeno za velikih 4:1! Dalji tok seta nije doneo ništa novo, a Leonardo Majer je rezultatom 6:1 u ovom setu postavio konačnih 3:0, te je tako doneo svojoj reprezentaciji prvi bod u ovom susretu.

Naredni meč u Buenos Ajresu igraju Federiko Delbonis i Viktor Troicki.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Dejvis Kup, Filip Krajinović, Srbija-Argentina, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.